Vienintelis Leonardo da Vinci autoportretas bus rodomas viešai Turine

  • Teksto dydis:

Vienintelis žinomas didžiojo italų meistro Leonardo da Vinci (Leonardo da Vinčio) autoportretas bus rodomas, o tai daroma itin retai, naujoje parodoje Turine, Italijos šiaurėje, pranešė antradienį parodos rengėjai.

Trapus, blunkantis, kreida pieštas eskizas, viešai nuo praėjusio amžiaus rodytas tik tris kartus, pustrečio mėnesio bus išstatytas parodoje „Leonardo e i Tesori del Re“ („Leonardas ir karaliaus turtai“), kuri atidaroma ketvirtadienį.

Parodoje lankytojai galės grožėtis apie 80 kūrinių, laikomų Turino karališkojoje bibliotekoje, kurią 1839 metais įsteigė Pjemonto ir Sardinijos karalius Charles Albert (Karolis Albertas) ir kuri dabar yra laikoma UNESCO pasaulio paveldo objektu.

„Bibliotekoje laikoma 4500 rankraščių, 1500 pergamentų ir daugiau kaip 3000 didžiųjų menininkų kūrinių“, – sakė Maurizio Cibrario (Mauricijus Čibrarijus), vadovaujantis asociacijai „Consulta“, kuri restauruoja ir globoja Turino kultūrinį paveldą.

Iki sausio 15 dienos veiksiančioje parodoje bus Renesanso menininko Raphaelio (Rafaelo), baroko tapytojo Carrache (Karačio), olandų meistro Rembrandto ir flamandų baroko portretisto Anthony van Dycko (Antonio van Deiko) darbų, taip pat įvairių rankraščių.

Parodos rengėjai perspėja, kad bilietus reikia užsisakyti iš anksto ir kad kas pusvalandį bus įleidžiama tik po 25 lankytojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių