V.Dugladzę nustebino bendrabučiuose iškabintos palydovinės lėkštės

TV3 seriale „Vyno kelias“ smalsų studentą Sandro vaidinantis charizmatiškasis gruzinas Vano Dugladzė neseniai gavo pažinti, koks gyvenimas verda studentiškuose Vilniaus bendrabučiuose.

Grįžęs į Tbilisį jis vis dar prisimena nuogas kambarių sienas ir... palydovines antenas.

Jaunosios kartos gruzinų aktorių V. Dugladzę jo personažas Sandro atvedė į vieną iš Lietuvos sostinės bendrabučių. Seriale pažangus Vilniaus universiteto pirmakursis Sandro įsikraustė į studentišką minimalizmą puikiai iliustruojantį kambarį: dvi lovos, nuogos sienos, stalas ir langas.

„Visada sakiau: nesvarbu, kur tu, svarbu su kuo. Tačiau tame bendrabutyje tikrai trūko gyvasties, – pripažino V. Dugladzė. – Man buvo labai įdomu, kaip gyvena ir ką veikia tenykščiai studentai. Mačiau, kad kai kurie net palydovines antenas išsikėlę. Iškart susimąsčiau, – jei taip, tai kažin kiek metų jie čia jau gyvena?”

Gyvenime aktorius nėra patyręs studentiško bendrabučio rutinos. „Aš gimiau Tbilisyje, ten ir studijavau, Šota Rustavelio teatro ir kino universitetas buvo netoliese – apie 15 minučių  pėsčiomis. Taigi man pasisekė – nereikėjo dalytis bendrabučio kambariu su tokiu studentu kaip Romas“, – aiškino juokdamasis V. Dugladzė.

Aktoriaus Jono Griciaus seriale įkūnijamas Romas – neeilinis tipas. Prasiskolinęs, mėgstantis alų ir laisvo elgesio merginas, seksualiomis nuotraukomis išpuošęs savo kambario pusę, padaręs aštriai disonuojančią su Gruzijos gamtos plakatais virš atvykėlio Sandro lovos. Seriale „Vyno kelias“ gruzinui teks dar ne kartą atsidusti traukiant kaimyną iš probleminių situacijų ar išgertuvių maratono.

Vis dėlto darbas mūsų krašte jam paliko pačių gražiausių įspūdžių. „Labai patiko Vilniaus universiteto atmosfera, biblioteka su senaisiais gaubliais. Patiko ir ten sutikti studentai: jei kas nors atsitiktinai patekdavo į kadrą ir tai suprasdavo, tai taip organiškai žengdavo toliau – lyg būtų patyrę aktoriai“, – aiškino šyptelėdamas V. Dugladzė ir dar pridūrė: – Aš labai džiaugiuosi išpuolusia galimybe pažinti Vilnių – tokį loterijos bilietą ne visiems pasiseka ištraukti.“

Kiek gruzinas studentas išgyvens lietuviškame bendrabutyje su palydovinėmis antenomis ir kokie nuotykiai jį aplankys universiteto užkaboriuose? Bendras lietuvių ir gruzinų serialas „Vyno kelias“ – pirmadieniais–ketvirtadieniais 21.00 val. tik per TV3!


Šiame straipsnyje: Vano DugladzėVyno kelias

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių