Vatikanas atšaukė susitikimą su filmo „Nojaus laivas“ kūrybine grupe

  • Teksto dydis:

Russellas Crowe, naujausio filmo "Nojaus laivas" (angl. "Noah") žvaigždė, pasitelkė socialinį tinklą Twitter, į filmo peržiūrą siekdamas pakviesti Romos popiežių Pranciškų.
Vasario 22-ąją savo Twitter paskyroje aktorius išpublikavo žinutę, popiežių kviečiančią pamatyti filmą "Nojaus laivas". "Šventasis Tėve, su džiaugsmu norėčiau Jums parodyti naująjį Darreno Aronofsky filmą", - į pontifiką kreipėsi aktorius, juostą vadindamas "užburiančia". Po dviejų dienų, vasario 24-ąją Twitter pasirodžiusioje žinutėje vyras su popiežiumi antrąsyk dalinosi savo nuomone apie filmą, teigdamas, jog tai - stipri ir rezonansinė juosta.

Nepaisant gausaus žiniasklaidos dėmesio sulaukusio R. Crowe kreipimosi į popiežių Pranciškų, pastarasis atsisakė peržiūrėti filmą, o Vatikanas atšaukė kovo 19-ąją turėjusį įvykti susitikimą su kūrybine filmo komanda. Suplanuotame susitikime būtų dalyvavęs filmo režisierius D. Aronofsky, aktorius R. Crowe ir filmą platinančios kompanijos Paramount viceprezidentas Robas Moore. Priežastys, dėl kurių Vatikanas atšaukė susitikimą nėra atskleidžiamos, tačiau popiežiaus atsisakymas dalyvauti filmo peržiūroje - įprasta Vatikano praktika, kadangi Bažnyčia šiuo klausimu stengiasi likti nešališka.

Skandalais apipintas filmas "Nojaus laivas" žiūrovams papasakos Biblijiniais motyvais paremtą istoriją apie garsųjį pranašą, kuris, kankinamas vaizdinių apie pasaulio pabaigą ir Žemę užtvindysiantį potvynį, imasi konstruoti laivą, jo šeimą apsaugosiantį nuo galimos katastrofos padarinių.

Neišmatuojamas fantazijos skrydis, atskleidžiantis, jog kartkartėmis tai, ką laikome pabaiga, tėra nauja pradžia, kinuose jau nuo balandžio 18 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių