Valstybės šimtmečiui – LRT Lituanicos žygis per pasaulio lietuvių bendruomenes

  • Teksto dydis:

Artėjant Valstybės atkūrimo 100-mečiui, išeivijai skirtas nacionalinio transliuotojo televizijos kanalas LRT Lituanica jau rytoj, Kovo 11-ąją, pradeda žygį per pasaulio lietuvių bendruomenes.

Žygio metu – nuo 2017 m. Kovo 11 d. iki 2018 m. Vasario 16 d. – bus ne tik kuriami dokumentiniai filmai apie 44-ių lietuvių bendruomenių ir kitų lietuvių organizacijų istoriją bei dabartį, bet vyks ir kūrybinės dirbtuvės oficialiai registruotose bendruomenėse (jų yra 44) deleguotiems reporteriams, kuriantiems medžiagą LRT Lituanicos transliuojamoms „Pasaulio lietuvių žinioms“.

Mokymų metu didžiausias dėmesys bus skiriamas kuriamų vaizdo reportažų kokybės tobulinimui. „Iki šiol bendruomenėse mes turėjome tik 10 proc. profesionalų, tačiau dažniausiai jie gerai rašo tekstus bei fotografuoja, o televizijos operatorių iš viso teturime kelis, – sako projekto prodiuseris Vladas Linauskas. – Mūsų tikslas – kad kiekviena bendruomenė turėtų po kameros profesionalą ir galėtų dalintis kokybiškais vaizdais. Švęsdami šimtmetį, dalinsimės jais iš visų lietuvių bendruomenių!“

Plačiau apie LRT Lituanicos žygį per pasaulio lietuvių bendruomenes ir pirmąjį šio projekto etapą – Europos turą – galite išgirsti šį šeštadienį, Kovo 11-ąją, laidoje „Labas rytas, Lietuva“ per LRT televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių