V. Palčinskaitė pasakoja, kas bendro tarp Panevėžio ir jos knygos

  • Teksto dydis:

Violeta Palčinskaitė – garsi poetė, dramaturgė, scenaristė, vertėja, o bene labiausiai žinoma kaip vaikų rašytoja. Suaugusiems skirtoje knygoje „Atminties babilonai, arba aš vejuosi vasarą“ V. Palčinskaitė aprašo neeilinio likimo peripetijas, kūrybinio kelio niuansus, taip pat joje galime rasti įdomių istorijų apie žymius Lietuvos kultūros pasaulio žmones.

Pasak rašytojos Renatos Šerelytės, ši V. Palčinskaitės knyga yra išskirtinė, nes metų knygų penketuke ji yra vienintelė, kurią galima priskirti memuarų žanrui. Šioje knygoje atsispindi rašytojos namų, tėvų paveikslai, ypač prisiminimai apie motiną. Taip pat skaitytojams turėtų būti įdomūs ir prisiminimai apie garsius Lietuvos žmones – Donatą Banionį, Juditą Vaičiūnaitę, Juozą Miltinį.

V. Palčinskaitė, su šypsena prisimindama vieno skaitytojo klausimą, kodėl knygos pavadinime figūruoja vieno Panevėžio prekybos centro („Babilonas“) pavadinimas,  sako, kad tarp jo ir knygos temos yra panašumų.

„Pagalvojau, kad žmogus labai teisingai įvardijo. Kas yra atmintis? Atmintis ir yra tavo smegenų prekybos centras, iš kurio tu trauki po vieną kokį nors prisiminimą, daiktą, reiškinį. Kas išsitraukia tame prekybos centre – tą tu ir turi“, – sako rašytoja.

Plačiau apie tai – įraše.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių