V. Kubiliaus premija skirta vertėjui L. Jonušiui

  • Teksto dydis:

Ketvirtoji kasmetinė Vytauto Kubiliaus premija skirta vertėjui, literatūros kritikui, kelių vertimo premijų, Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatui Laimantui Jonušiui.

Laureatą išrinko 11 literatūros kritikų, mokslininkų iš Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto, Lietuvos rašytojų sąjungos, aukštųjų mokyklų lituanistinių katedrų komisija.

Premija L.Jonušiui skirta už geranorišką kritiškumą ir plačią perspektyvą, pranešė Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas.

„Komisijos nariai ypač akcentavo geranorišką kritiškumą, vertinant lietuvių literatūrą plačiame pasaulio literatūros kontekste“, - sakė V.Kubiliaus premijos skyrimo komisijos pirmininkė Donata Mitaitė.

„Laimantas Jonušys, anglistas, ne tik skaito, bet ir verčia, daugiausia iš anglų kalbos ir dažniausiai tikrai geras knygas. Tai suteikia jo žvilgsniui platesnę perspektyvą, gelbsti nuo provincialumo, kuris neretas lietuvių (aišku, ne tik jų) samprotavimuose apie tai, kokie mes ypatingi“, - teigė komisijos vadovė.

Premija L.Jonušiui bus įteikta penktadienį Lietuvių literatūros ir tautosakos institute Vilniuje.

V.Kubiliaus premija įsteigta 2012 metais, ją yra gavę Valdemaras Kukulas (po mirties) už naujausios lietuvių literatūros apžvalgas, išspausdintas literatūros ir kultūros leidiniuose 2011 metais, Virginijus Gasiliūnas už literatūros istorijos ir kasdienio jos gyvenimo kritinę refleksiją asmeniniame tinklaraštyje ir Marijus Šildlauskas už straipsnius literatūros kultūros ir mokslo leidiniuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių