V. Kernagio legendinių dainų vinilinės plokštelės pardavimai pranoko lūkesčius

  • Teksto dydis:

Vasario 16 d. prekyboje pasirodžiusi maestro Vytauto Kernagio vinilinė plokštelė „Vytautas Kernagis – Tautos šauklys“ sulaukė milžiniško melomanų susidomėjimo.

Per šventinį savaitgalį pardavus daugiau nei pusę viso jos tiražo, Vytauto Kernagio fondas jau svarsto apie papildomo tiražo išleidimą, rašoma pranešime spaudai.

Šie metai žymi ne tik dešimtąsias atsisveikinimo su maestro metines, bet ir Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį. Minint šias sukaktis, nuspręsta plokštelę išleisti kiek didesniu nei Lietuvoje įprastu 500 vnt. tiražu. Nors nuo pat pradžių tikėtasi didelio žmonių susidomėjimo, prekybos mastai ir greitis leidėjus maloniai nustebino.

„Dar kartą įsitikinome, kad V. Kernagis šiandien tebėra gyvas ir svarbus. Jo dainos žmonėms iki šiol asocijuojasi su laisvės troškimu, lietuvybe. Ekspertai mums sakė, kad tokio tiražo Lietuvoje iš viso neįmanoma išparduoti, bet atsitiko taip, jog jau pirmą dieną buvo nupirkta beveik trečdalis plokštelių, o po šventinio savaitgalio prekyboje liko mažiau nei pusė“, – teigia Vytauto Kernagio fondo vadovė Rima Kernagienė.

Leidėjai netgi buvo priversti prekybą „Vytautas Kernagis – Tautos šauklys“ el. parduotuvėje laikinai sustabdyti, taip siekiant užtikrinti galimybę plokštelę įsigyti vasario 22-25 d. sostinėje vyksiančios „Knygų mugės“ metu. Fondo atstovai jau tariasi su vinilo gamintojais ir dėl papildomo tiražo gamybos.

„Negalėjome pagalvoti, kad prekyba vyks taip aktyviai. Su Čekijoje įsikūrusiais gamintojais jau deramės dėl papildomo užsakymo. Norime, kad galimybę įsigyti V. Kernagio dovaną Lietuvai jos šimtmečio proga turėtų kuo daugiau maestro kūrybai neabejingų žmonių“, – sako R. Kernagienė.

Plokštelės pristatymas „Knygų mugėje“ vyks vasario 23 d. 17.30 val., Muzikos salėje. Jame dalyvaus maestro dukra Eglė Kernagytė bei ikoniškos V. Kernagio nuotraukos, virtusios plokštelės viršeliu, autorius Paulius Lileikis. 

Plokštelėje „Vytautas Kernagis – Tautos šauklys“ skamba aštuonios puikiai žinomos dainos, keliančios patriotinius jausmus ir nuo pat Atgimimo dainuojamos visos Lietuvos. Tarp jų „Šaukiu aš Tautą“, „Mūsų dienos kaip šventė“, „Baltas paukštis” ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių