V. Dieselis dėl filmo „Rydiko kronikos. Sugrįžimas“ galėjo prarasti namus

  • Teksto dydis:

Pagrindinis šiandien Lietuvos kino teatrus pasiekusio naujojo fantastinio veiksmo trilerio „Rydiko kronikos. Sugrįžimas“ (angl. „Riddick“) aktorius ir prodiuseris Vinas Dieselis prisipažino, kad ši juosta buvo jam ne tik profesinis, bet ir asmeninis iššūkis, pareikalavęs milžiniškų psichologinių ir finansinių investicijų. Trečiąsyk kino ekranuose negailestingą žudiką Rydiką įkūnijęs 46-erių veiksmo filmų aktorius prasitarė, kad dėl naujosios juostos buvo net užstatęs namus.

Anksčiau pavojingą bėglį ir negailestingą kovotoją Rydiką Lietuvos žiūrovai galėjo išvysti 2000-ųjų mokslinės fantastikos juostoje „Visiška tamsa“ ir 2004-ųjų filme „Rydiko kronikos“. Šiuos du filmus, kaip ir naujausiąjį, režisavo Davidas Twohy.

Portalui „The Hollywood Reporter“ V.Dieselis pasakojo iš naujo drauge su D.Twohy prikėlęs Rydiką gyvenimui. Nors ankstesnius filmus prodiusavo kino studija „Universal“, šįsyk kino kūrėjai tokio užnugario ir galingos finansinės paramos neturėjo, tad ir filmavimai buvo kone perpus trumpesni nei ankstesniojo filmo „Rydiko kronikos“ – šįsyk jie truko vos 47 dienas. „Turėjome vėl išmokti būti nepriklausomais kino kūrėjais“, – sakė „Rydiko kronikos. Sugrįžimas“ režisierius.

Pats V.Dieselis teigė buvęs pasiryžęs sukurti trečiąjį filmą apie Rydiką bet kokia kaina. „Turėjau užstatyti namą. Jei nebūtume baigę filmo, ko gero, būčiau benamis. Mane į priekį vedė ne tik asmeninės ambicijos, bet ir gerbėjų komentarai bei palaikymas“, – kalbėjo jis.

V.Dieselis tikino, kad naujosios juostos „Rydiko kronikos. Sugrįžimas“ premjeros metu buvo sunku patikėti tuo, kas vyksta – po devynerių metų filmo kūrimo pagaliau jis buvo baigtas. „Jutau keistą ir išskirtinį dėkingumą. Ši juosta reiškia man visai ką kita nei filmai, kuriuose vaidinau pastaruosius 10 metų“, – tvirtino aktorius ir prodiuseris.

Lietuvos kino teatrus jau pasiekusiame filme „Rydiko kronikos. Sugrįžimas“ išduotas nekromongerių ir paliktas mirti Saulės išdegintoje planetoje Rydikas kausis su jo galvos ir atlygio trokštančiais premijų medžiotojais bei grobuonimis ateiviais. Už savo išlikimą besigrumiantis Rydikas jau yra paruošęs didingą keršto planą, o tamsa slepia naujus monstrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių