V. Anužis papasakojo apie aktorių prietarus: jei nukrito tekstas, į sceną gali neiti

  • Teksto dydis:

Net ir ilgametę patirtį turintys aktoriai jaudinasi prieš lipdami į sceną, sako aktorius, „Auksinio scenos kryžiaus“ laureatas Vytautas Anužis. Jis LRT TELEVIZIJOS laidai „Gyvenimas“ papasakojo ne tik apie savo aktorystės kelią, bet ir išdavė, kokių keisčiausių prietarų laikosi jo kolegos prieš lipdami į sceną.

Teatre nėra kelių skirtingų bandymų ir viskas vyksta čia ir dabar. Turbūt todėl sklandančios kalbos apie aktorių prietarus nėra laužtos iš piršto, svarsto aktorius V. Anužis.

„Negaliu išduoti tų prietarų, kuriais pats naudojuosi, nes paskui jie man nebepadės. Bet yra daug tokių, kuriuos žino visi aktoriai.

Prieš premjerą daug kas nesikerpa nagų, plaukų, seniau būdavo net ir tokių, kurie nesiprausdavo, kad neišbarstytų sukaupto vaidmens energijos. Siuvykloje stengiasi, kad jiems įdurtų adata, nes jei kraujo lašas nutekės besimatuojant kostiumą, tai – geras ženklas. Bet tai yra tokios nesąmonės, kuriomis pats nesivadovauju. Aš nagų nesikirpti negaliu“, – šypsosi aktorius.

Tačiau yra vienas prietaras, kurio laikosi, ko gero, visi aktoriai, ir apie jį sužino dar studijuodami šį scenos meną. „Jei nukrenta tekstas – pametei vaidmenį. Viskas, gali nieko nebedirbti, neiti į sceną. Išeitis – viena: turi atsisėsti ant teksto, prispausti teksto lapus prie užpakalio ir kartu su juo pakilti. Šito prietaro mokome ir savo studentus“, – atskleidžia aktorius.

Visas pokalbis – LRT TELEVIZIJOS laidos „Gyvenimas“ vaizdo įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių