Už V.Putiną balsuos ir gėjai?

Vladimiro Putino kaip kieto vyruko įvaizdį kuriantys viešųjų ryšių specialistai šiek tiek persistengė, nes Rusijos premjeras pelnė net gėjų simpatijas, rašo užsienio žiniasklaida.

Demonstruoja puikią formą

Šalyje, kur dauguma vyrų dėl alkoholio, tabako ir visokių ligų neperkopia 60 metų amžiaus ribos, V.Putinas išsiskiria puikia forma. Politikui šiemet sukaks 57-eri, o jis atrodo geriau, nei 20 metų jaunesni vyrai.

„Jeigu sugeba puikiai pasirūpinti savimi, vadinasi, ir valstybę valdyti gali“, - turėjo pagalvoti kiekvienas Rusijos rinkėjas, pamatęs V.Putino atostogų Sibire nuotraukas. Būtent toks ir buvo šios fotosesijos tikslas.

Kad ir kokius raumenis turėtų Rusijos premjeras, jie nepadeda suvaldyti gilios ekonominės krizės. Todėl V.Putinas ir jo komanda griebiasi įmantrių viešųjų ryšių triukų, kad neleistų reitingams nusiristi žemyn. Prieš pat atostogas Tuvos regione V.Putinas leidosi į Baikalo ežero dugną, dar anksčiau surengė šou prekybos centre. Aišku, tokiomis akimirkomis šalia premjero visuomet būna žurnalistų ir operatorių.

Primena kaubojų gėjų

Pamačiusios iki pusės nusirengusį V.Putiną Rusijos moterys greičiausiai sustingo apimtos ekstazės. Tačiau šios nuotraukos paliko didžiulį įspūdį dar vienai rinkėjų grupei - netradicinės lytinės orientacijos atstovams.

Didžiosios Britanijos laikraštis „The Times“ rašo, kad V.Putinas taps gėjų ikona. Mat nuotrauka, kurioje jis pusnuogis joja žirgu, jiems labiau primena ne drąsų ir sumanų Indianą Džounsą, o filmą „Kuprotas kalnas“, kuris pasakoja apie du kaubojus gėjus.

V.Putinas turbūt neprieštaraus, jeigu juo susižavėję homoseksualai rinkimuose balsuos už jį ir padės jam grįžti į prezidento postą. Tačiau vargu ar netradicinės orientacijos atstovai pelnys šeimos vertybes puoselėjančio politiko palankumą. Vis tiek jiems teks slapstytis pakampėse, kaip dabar.

„Plauk kaip Putinas!“

Neliko be dėmesio ir nuotrauka, kurioje V.Putinas pliuškenasi upėje. Didžiosios Britanijos laikraštis „The Guardian“ savo skaitytojams pasiūlė instrukciją „Išmok plaukti kaip Putinas!“ ir analizavo, kodėl politikas pasirinko būtent plaukimą peteliške.

Pasak leidinio, šitaip premjeras norėjo pademonstruoti lyderio savybes. „Peteliškė yra agresyvus, atletiškas plaukimo stilius. Abi rankos turi dirbti vienu metu, kojos turi aktyviais stumtis. Ne kiekvienas mirtingasis ryšis per atostogas šitaip paplaukioti baseine“, - rašė „The Guardian“.

Dėmesio ir komplimentų V.Putinui labai malonu sulaukti tokiu metu, kai jis švenčia simbolinį jubiliejų. Lygiai prieš 10 metų, 1999 m. rugpjūčio 9 d., tuometinis Rusijos prezidentas Borisas Jelcinas, būdamas prastos sveikatos būklės, paskyrė niekam nežinomą V.Putiną eiti ministro pirmininko pareigas ir tą pačią dieną paskelbė jį savo įpėdiniu. Galbūt tai buvo paskutinė ir didžiausia pirmojo Rusijos Federacijos prezidento klaida.

V.Putino atostogos Sibire



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių