Už Van Gogho paveikslą Niujorko aukcione paklota 66 mln. JAV dolerių

  • Teksto dydis:

Vincento van Gogho (Vinsento van Gogo) paveikslas antradienį Niujorko aukcione parduotas už daugiau nei 66 mln. JAV dolerių - tai didžiausia suma, kuri buvo paklota už šio olandų postimpresionisto darbą nuo 1998-ųjų.

Aukcionų namai „ Sotheby's“ pranešė, kad 1888 metais nutapytą V.van Gogho paveikslą „Les Alyscamps“, vaizduojantį rudeniškomis spalvomis nudažytus medžius, ketinta parduoti už maždaug 40 mln. dolerių, tačiau galiausiai po įnirtingų varžytuvių tarp penkių potencialių pirkėjų jį už 66,3 mln. dolerių įsigijo kolekcininkas iš Azijos.

Prancūzų impresionisto Claude'o Monet (Klodo Monė) paveikslas iš jo „Vandens lelijų“ (Nymphéas) serijos taip pat pranoko lūkesčius ir antradienį aukcione buvo nupirktas už 54 mln. JAV dolerių, nors už jį buvo planuota gauti 30-45 mln. dolerių.

Brangiausiai parduotas V.van Gogho paveikslas yra 1890-aisiais nutapytas „Daktaro Gachet portretas“ (Portrait du docteur Gachet) - 1990 metais Niujorke už jį buvo pakloti 82,5 mln. JAV dolerių. Pagal šių dienų dolerio vertę ši suma prilygtų maždaug 153 mln. dolerių.

Aukcionų rekordas priklauso anglų tapytojo Francis Bacono (Fransio Beikono) triptichui „Trys Luciano Freudo studijos“ (Three Studies of Lucian Freud), kuris 2013 metais „Christie's“ aukcione Niujorke buvo nupirktas už 142,4 mln. dolerių sumą.


Šiame straipsnyje: Van Goghasdailėmenasaukcionas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių