Už LNK žiūrovų pinigus gerinamos delfinų gyvenimo sąlygos

Delfinariumą pasiekė pirmieji pirkiniai, įsigyti už labdaros telemaratone „Padovanok delfinui šypseną“ LNK žiūrovų suaukotus pinigus.   

LNK, „Prior musica“ ir Lietuvos jūrų muziejaus surengtas muzikinis paramos maratonas sulaukė didžiulio žiūrovų palaikymo. Delfinų gyvenimo sąlygoms gerinti paaukoti 391 954 litai. Mobiliojo ryšio operatoriai atsisakė aptarnavimo mokesčio, tad visi paaukoti pinigai atiteko Lietuvos jūrų muziejaus delfinams.

„Visiems aukojusiems esame labai dėkingi ne tik už materialinę paramą, bet ir už moralinį palaikymą. Žmonių aktyvumas renginio metu pribloškė, buvo fantastiška“, - sakė Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

Iš suaukotų lėšų netrukus bus įsigyta brangios medicininės įrangos delfinų sveikatos būklei tirti: echoskopas (150 tūkst. litų), naujas chloratorius (180 tūkst.litų), reikalingas mikrobiologiškai švariam vandeniui baseine užtikrinti. Ketinama pirkti  brangių vaistų infekcinėms ligoms gydyti ir vitaminų.

Už paaukotus pinigus jau  įsigytas mikroskopas, ultragarsinis debitometras, elektroninės svarstyklės bei kitos svarbios priemonės, reikalingos nuolatinei delfinų sveikatos priežiūrai.

Pasak delfinų gydytojo Žilvino Kleivos, naujasis laboratorinis mikroskopas padės sekti delfinų sveikatą: jis yra prijungiamas prie kompiuterio, yra galimybė filmuoti, fotografuoti ir gautą medžiagą archyvuoti. Debitometras padeda nustatyti per filtrus pratekančio vandens kiekį. O švarus vanduo - bene pagrindinė geros delfinų savijautos sąlyga.

„Šiomis dienomis delfinariumas švenčia 15 metų gimtadienį, - sakė muziejaus direktorė Olga Žalienė. - Labai džiaugiamės, kad žiūrovų pinigai virsta realiomis ir labai reikalingomis dovanomis mūsų delfinams“.

Dabar delfinariume gyvena devyni delfinai: Argas, Glorija, Premija, Gilė, Bitė, Lima, Nojus, Gabija ir jos aštuonių mėnesių mažylis. Juodosios jūros afalinos - šiltųjų kraštų gyventojos, tačiau Klaipėdoje jos ne tik aklimatizavosi, susilaukia jauniklių, dovanoja žiūrovams nepamirštamus pasirodymus, bet ir dalyvauja didelio visuomenės dėmesio susilaukusioje delfinų terapijos programoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių