Unikalus reginys: šimtmečio proga Birštone į dangų pakilo Latvijos vėliava

  • Teksto dydis:

Lapkričio 18 d. kaimyninė Latvija minės Valstybės nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį ir užbaigs Baltijos šalių šimtmečių maratoną. Šiai progai paminėti Birštono kurorte buvo surengta pilietinė akcija, kurios metu didžiuliu karšto oro balionu „Birštonas“ į dangų pakilo Latvijos vėliava.

Nufilmuotą procesą ir įspūdingus rudeninio Birštono vaizdus iš aukštai papildė Birštono savivaldybės merės Nijolės Dirginčienės sveikinimo žodis, kurį ji tarė latvių kalba:

„Mieli kaimynai, mūsų broliai, Latvijos žmonės, man didelė garbė pasveikinti jus visus su labai ypatinga diena – Latvijos valstybingumo atkūrimo šimtmečiu. Šiemet ir mes Lietuvoje minėjome šią sukaktį – šie metai mums visiems ypatingi.

Birštonas yra vienas seniausių ir įspūdingiausių sveikatinimo kurortų Lietuvoje, garsėjantis savo gamtos unikalumu, mineralinio vandens šaltiniais ir gydymo procedūromis. Tad Birštono bendruomenės vardu, nuoširdžiai sveikinu jus su švente – būkite sveiki, tegul kasdienybėje nestinga energijos ir gerų emocijų. Visada esate laukiami Birštone!“

Karšto oro balionai Birštone – ilgametė tradicija ir puošmena – jie tampa neatskiriama kurorto dalimi. Simbolinės šventės ir staigmenos taip pat dažnai būna minimos pasitelkiant karšto oro balionų magiją – danguje pabirę įvairiaspalviai balionai ne tik puikiai atspindi Birštono kurorto dvasią, bet ir padeda burti bendruomenę, sutelkti birštoniečius bendriems tikslams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių