Turėtų pasirodyti iki šiol neskelbtos J. D. Salingerio knygos

  • Teksto dydis:

Dienos šviesą turėtų išvysti iki šiol neskelbti legendinio rašytojo Jerome'o Davido Salingerio (Džeromo Deivido Selindžerio) kūriniai, praėjus penkeriems metams po jų autoriaus mirties, praneša būsimo biografinio filmo apie jį prodiuseriai.

Uždaro būdo JAV rašytojui pasaulinį pripažinimą pelnė 1951 metais išleistas Amerikos pokario literatūros klasika tapęs romanas "Rugiuose prie bedugnės" (The Catcher in the Rye), tačiau šis romanas buvo vienintelis išleistas jam gyvam esant iki jo mirties 2010 metais.

Nors be šio romano išleista dar 13 jo apsakymų ir novelių, daug metų sklandė gandai apie slaptą neskelbtų autoriaus darbų rinkinį, kuris esą saugomas jo namuose Korniše, Naujajame Hampšyre. Dabar naujojo biografinio filmo prodiuseriai sako, kad šias knygas ketinama išleisti.

Naujajame kitą mėnesį turinčiame pasirodyti filme "Salingeris", kuris bus išleistas kartu su biografine knyga, užsimenama apie tai, kad autorius galėjo pavesti savo turto valdytojams išleisti likusius jo darbus 2015 metais.

Bent viename neskelbtų apsakymų rašytojas vėl grįžta prie Holdeno Kolfildo, "Rugiuose prie bedugnės" romano veikėjo.

Būsimo filmo kūrime dalyvavęs scenarijaus autorius Shane'as Salerno (Šeindas Salernas) laikraščiui "The New York Times" sakė: "Bus antrasis jo veiksmas, kaip nė vienam  kitam rašytojui istorijoje. Lig šiol to dar nebuvo".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių