Tunise atsisveikinama su mados kūrėju A. Alaia

  • Teksto dydis:

Supermanekenė Naomi Campbell (Naomi Kembel) ir Tuniso prezidentas Beji Caidas Essebsi (Bedžis Kaidas Esebsis) kartu su kitais visuomenės atstovais pirmadienį atidavė paskutinę pagarbą šį mėnesį mirusiam iš Tuniso kilusiam pasaulinio garso prancūzų mados kūrėjui Azzedine'ui Alaia (Azedinui Alajai), kuriam buvo 77-eri.

Artimos velionio dizainerio draugės N. Campbell ir kita mados garsenybė Farida Khelfa (Farida Chelfa) parskraidino jo palaikus į Tunisą iš Paryžiaus, sakė Prancūzijos ambasadorius Olivier Poivre'as d'Arvoras (Olivjė Puevras Darvoras) naujienų agentūrai AFP.

A. Alaia palaidotas Tuniso Sidi Bu Saido priemiestyje, esančiame maždaug 20 kilometrų į šiaurę nuo sostinės.

AFP žurnalistas matė, kaip N. Campbell ir dar kelios dešimtys žmonių išėjo iš velionio namų ir patraukė į Sidi Bu Saido kapines.

Atsisveikinimo ceremonijoje dalyvavo Tuniso prezidentas, velionio artimieji ir visuomenės veikėjai.

Pagerbdamas velionį Tuniso kultūros ministras Mohamedas Zine'as El Abidine'as (Mohamedas Zinas Abidinas) sakė, kad A. Alaia savo darbuose įkūnijo Tuniso „kvintesenciją, grožį, turtingą vaizduotę“.

A. Alaia gimė 1940 metais žemdirbių šeimoje Tunise. Jis mokėsi skulptūros sostinės dailės mokykloje, o paskui įsidarbino vienoje kuklioje siuvykloje.

Į Paryžių jis persikėlė šeštojo dešimtmečio pabaigoje. Iš pradžių dirbo „Dior“ ir „Guy Laroche“ mados namuose, o paskui pradėjo savarankišką kūrybą ir išgarsėjo seksualiais, moteriškas formas išryškinančiais apdarais.

Jo mūzomis buvo daugybė įžymybių, įskaitant prancūzų aktorę ir dainininkę Arletty (Arleti) , Holivudo ikoną Gretą Garbo ir impozantiškąją atlikėją ir aktorę iš Jamaikos Grace Jones (Greis Džouns).

Dėl pomėgio kurti formas išryškinančius, prie kūno prigludusius drabužius A. Alaia buvo vienu metu vadinamas „Prigludimo karaliumi“.

A. Alaia praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje išgarsino jo sukurti nedideli juodi šortai ir sijonai su užtrauktuku nugaroje – rūbai, tuo metu išryškinę savimi pasitikinčios moters siluetą.

Jis atsisakė gyventi tarptautinių mados savaičių ritmu, todėl rengdavo savo kolekcijų pristatymus atskirai ir ne per daug rūpinosi jų reklama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių