Teatro savaitę į spektaklį – perpus pigiau

  • Teksto dydis:

Teatrus vienijantis internetinis portalas Teatrai.lt tęsia ilgametes tradicijas ir teatro dienos proga skelbia akciją „Kviečiu tave į teatrą“. Ši iniciatyva gimė prieš septynerius metus ir su kiekvienais metais žiūrovų susidomėjimas tik didėja.

Teatro diena privalo prasidėti geromis žiniomis. Kas gali būti geriau už tai, kad bilietus į laukiamiausius spektaklius galėsite įsigyti tik už pusę kainos?

„Turime ir tokių ištikimų akcijos gerbėjų, kurie likus maždaug mėnesiui iki Teatro dienos pradeda rašyti laiškus ir teirautis, ar šiais metais akcija taip pat vyks. „Kviečiu tave į teatrą“ – geriausia galimybė bilietus į norimus spektaklius įsigyti dvigubai pigiau. Tokios užklausos nebestebina, nes akcijoje dalyvaujančių renginių pasirinkimas iš tiesų labai platus: pavyzdžiui, šiais metais skirtingų renginių suskaičiavau daugiau nei šimtą trisdešimt. Džiugina ir tai, kad šiais metais prie akcijos prisijungė kur kas daugiau klasikinės muzikos renginių, taip pat išskirtinai aktyviai dalyvauja Kauno ir Klaipėdos teatrai“, – teigia Teatrai.lt redaktorė Ugnė Kačkauskaitė.

Žiūrovų dėmesys puikiai suprantamas: organizatorių komandai pavyko sukurti tokią platformą, kurioje bilietus į renginius platina dauguma Lietuvoje aktyviai veikiančių teatrų, o kartu tai informacinis kanalas, pateikiantis šviežiausias scenos naujienas. Pasak Teatrai.lt redaktorės, kiekvienais metais partnerių sąrašas pasipildo ir seniau veikiančiais teatrais, ir neseniai susikūrusiais.

„Esame atviri: bendraujame betarpiškai, stengiamės kiekvienam teatrui patarti ir suteikti kuo geresnes galimybes save parodyti, atkreipti į save dėmesį. Vis aktyvesnis Lietuvos teatrų dalyvavimas akcijoje „Kviečiu tave į teatrą“ rodo, kad jie Teatro dienos proga žiūrovo nepamiršta ir nori padėti jam atkeliauti į teatrą. Džiugu, kad šia proga galime žiūrovams padovanoti tikrą šventę: galimybę, kurios galbūt kai kurie neturi visus metus. Kita vertus, argi ne taip ir turėtų būti švenčiama Teatro diena? Visi kviečiami ne tik prisiminti šią datą, bet ir iš tiesų ateiti į teatrą“, – teigia internetinės svetainės projekto vadovas Laurynas Vairys.

Paklausti, į kokius renginius rekomenduotų įsigyti bilietus, komandos nariai teigia: „Nebijokite eksperimentuoti! Juk tokia akcija žiūrovams suteikia galimybę įsigyti dvigubai daugiau bilietų. Tai leidžia labiau atsipalaiduoti: jei dėl kažkurio spektaklio abejojote, bet visad buvo smalsu, Jūsų abejonės turėtų išsisklaidyti.“

Teatro savaitės akcijoje „Kviečiu tave į teatrą“ dalyvauja: „Lietuvos nacionalinis dramos teatras“, „Menų spaustuvė“, „Valstybinis jaunimo teatras“, „Kauno filharmonija“, „Vilniaus miesto opera“, „Klaipėdos dramos teatras“, „Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras“, „Klaipėdos muzikinis teatras“, „Keistuolių teatras“, „Nacionalinis Kauno dramos teatras“, „Vytauto Kernagio fondas“, „Teatras Atviras ratas“, „Kauno miesto kamerinis teatras“, „Culture Live“, „Lietuvos rusų dramos teatras“, „IDIOTEATRAS“, „Mens Publica“, „LAUDIS“, „Apeirono teatras“, „Kauno šokio teatras AURA“, „Low Air Urbanistinio šokio teatras“, „Aš - tai mes“, „Naujoji muzikų karta“, „Vilniaus Tango Teatras“, „Cezario gupė“, „Meno ir mokslo laboratorija“, „Amžiaus garsai“, „Bad rabbits“.

Akcija vyksta kovo 27 – balandžio 2 dienomis. Įsigyjant du bilietus, sumokėti reikės tik už vieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių