Teatro režisierius O. Koršunovas ruošiasi debiutui kine

  • Teksto dydis:

Teatro režisierius Oskaras Koršunovas ruošiasi išbandyti jėgas naujoje srityje - kine. Kino teatruose jis debiutuos filmu, paremtu antikine graikų tragedija „Antigonė“, praneša portalas Cineuropa.org.

„Antigonėje“ O. Koršunovas į Sofoklio kūrinį žada pažvelgti iš šių dienų perspektyvos. Pasak režisieriaus, tai bus „dinamiškas kelio filmas bei gyvenimo ir mirties sandūrų manifestacija“.

„Visada norėjau būti kino režisierius. Buvo laikas, kai kinas sėmėsi įkvėpimo iš teatro, bet šiais laikais situacija priešinga - teatras penimas kino idėjomis, pjesės rašomos kaip scenarijai“, - teigia O. Koršunovas.

Režisierius pasakoja, kad: „Pirmoji iš paraleliai vyksiančių siužeto linijų pasakos apie brolių patirtį emigracijoje, kuri prasideda 2001 metais. Ši kelionė į praeitį nušvies į Vakarus emigravusių lietuvių patirtį: nusikalstamumą, nelegalų patekimą į Jungtinę Karalystę (JK) ir Airiją prisidengiant vogtomis tapatybėmis, vergovę Airijos fermose ir krikščioniškų įsitikinimų išdavimą už halal maistą kalėjime. Antroji paraleli istorija pasakos apie mirusį sirą Rifatą, kurio kūnas per klaidą buvo repatrijuotas į Lietuvą, ir jo seserį Leli. Šių istorijų sugretinimas žiūrovams leis pažvelgti į visuotinės migracijos sumaištį Europoje brolių iš Lietuvos akimis“, - pridūrė O. Koršunovas.

Visada norėjau būti kino režisierius. Buvo laikas, kai kinas sėmėsi įkvėpimo iš teatro, bet šiais laikais situacija priešinga.

Filmo prodiuseris - Stasys Baltakis iš „Film Jam Productions“, scenarijaus autorius - Nerijus Milerius, vyriausiasis operatorius - Feliksas Abrukauskas, kompozitorius - Gintaras Sodeika.

Cineuropa.org duomenimis, filmą planuojama užbaigti iki 2019 metų vasaros festivalių sezono. S. Baltakis atskleidė, kad juostą ketinama filmuoti Lietuvoje, Airijoje ir Italijoje, tačiau gali būti, kad dalis filmavimo darbų persikels ir į Graikiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių