T.Blairas princesę Dianą apkaltino manipuliavus žmonėmis

Buvęs Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Tony Blairas savo memuaruose, kurie rugsėjo 1 d. pasirodė šalies knygynų lentynose, velionę princesę Dianą apkaltino manipuliavus žmonėmis.

Tiesa, T. Blairas prisipažino ir pats užsiimdavęs tokiomis manipuliacijomis, rašo britų dienraštis „The Daily Telegraph“.

Buvusio Britanijos vyriausybės vadovo teigimu, mirus princesei Dianai, jis manė privaląs „apsaugoti monarchiją nuo jos pačios“.

Žmonių princesė“ buvo žavinga, protinga ir paprasta. Tačiau ji buvo ir užsispyrusi, pernelyg emocionali, teigia T. Blairas.

Jis prisimena, kad buvo susitikęs su Diana 1997 metų liepą, likus mėnesiui iki jos žūties. Jam nepatiko, kad Diana bendrauja su egiptiečių verslininku Dody al Fayedu, nors ir negalėjo pasakyti, kas konkrečiai jų santykiuose jam nepatinka. Princesė Diana labai susierzino dėl tokio kišimosi į jos asmeninį gyvenimą, pasakoja T. Blairas.

„Mes abu savaip manipuliavome žmonėmis“ – teigia T. Blairas, turėdamas omenyje gebėjimą nuspėti žmonių jausmus ir intuityviai jais žaisti.

Anot T. Blairo, žuvus princesei Dianai, karališkoji šeima sureagavo vangiai, todėl jis jautė turįs imtis ryžtingų veiksmų. Tačiau negalėjo karalienei tiesiogiai nurodyti, ką daryti, todėl pasikalbėjo su princu Charlesu, kuris perdavė patarimus savo motinai. Galiausiai Elizabeth II prisipažino, kad iš šios istorijos daug ko pasimokė.


Šiame straipsnyje: Tony Blairasprincesė Diana

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių