Tai, ko nežinojote apie rašytoją Žemaitę

Grįžti į straipsnį

Nijolė

Nijolė portretas
Nieko naujo. Sovietmečiu išgarbinto „varguolės“ Bitė ir Žemaitė. Pirmoji buvo ištroškusi pinigų ir intrigų, kariavo su kuo netingėjo, skundėsi kam tik galėjo. Žemaitė jai padėjo. Labai smerkė aplinkinius, nors abi nebuvo šventos.

Gytis Navickas

Gytis Navickas portretas
Gaila. kad keiciantis valdziai keiciasi tik kepure: jei baltieji-viena, jei raudonieji- kita... suprantama. kad po tiek laiko gaima manipuliutoti ne tik istorija. bet ir nuomonemis....

Asta

Asta portretas
Labai gaila, bet nieko naujo, ko nebūčiau sužinojusi, neperskaičiau. Žemaitę gerbiu, nors jos kūryboje vertintini tik "Laimės nutekėjimo" ciklo apsakymai....

skaitanti

skaitanti portretas
Straipsnis intriguoja, laukiu pasirodančios knygos. A. Ruseckaitė puiki rašytoja, geba perteikti herojų charakterius, netikėti faktai ir įžvalgos stebina ir verčia skaityti neatsitraukiant. Sėkmės ir įkvėpimo rasytojai!

Pasakojimas

Pasakojimas portretas
labai įdomus, ačiū. Skaičiau A. Ruseckaitės knygą apie Maironį - nepatiko (ir ne tik man). Tiek prikurtą buitinių dalykų, ko tikriausiai nebuvo. Mažiau tos beletristikos. Faktus rašykite ir jais vadovaukitės, o ne nerealiomis fantazijomis.Nenuvilkite vėl.

Irna Labokė

Irna Labokė portretas
Labai įdomi asmenybė Žemaitė. Kaip gerai, kad Tau, Aldut, atėjo šviesi mintis mums tai priminti. Ačiū!

Labai gerai

Labai gerai portretas
Jaunimas tikrai nežino daugelio dalykų, o mums, vyresniajai kartai, irgi pravartu prisiminti, ką kažkada godžiai skaitėme apie Rašytoją, jos vėlyvą meilę, laiškus K.Petrauskui, į kurį laiškuose kreipdavosi "Mano vaikeli", ir daug kitų detalių... Daugiau tokių straipsnių, nes paksaičių , kazlauskaičių ir grigaičių nuotykiai mirtinai nusibodo...

ADAS

ADAS portretas
Puikus straipsnis.Kurybines sekmes autorei.Daugiau tokiu straipsniu,kurie ugdo visuomene,o ne ne banaliu lekstu rasiniu,bukinanciu zmones.

super

super portretas
Šimtą kartų geresnis straipsnis už vemti verčiančią Taboo reklamą.

dar

dar portretas
Suteikia jėgų toliau gyventi dirbti tokios istorijos

jola

jola portretas
Lb įdomus straipsnis. Skaičiau ne šiaip o gilindamasi į kiekvieną sakinį. Daugiau tokio pobūdžio straipsniu, lb patiko

sgi

sgi portretas
Šaunus straipsnis, įdomiai perskaičiau. O į vadinamuosius komentatorius-trolius geriausia nekreipti dėmesio, čia jau diagnozė.

Juste

Juste portretas
Kazkada skaiciau vienos medikes laiska laikrastyje. Jos proteviai buvo rasytojos kaimynai ir buvo panaudoti Vingiu Jono ir Katres prototipams. Dar sutirstinant spalvas. Is to seke, kad rasytojos vaikai, anukai taip ir liko bemoksliai, o tu kaimynu palikuonys - baige mokslus.

Marija

Marija portretas
Noriu priminti kpmentatoriui "taigi". kad pagalvotų , jog gerb. Ruseckaitė rašo neabejotinai tam , kad žmonės žinotų tai ,apie ką galbūt nebuvo anksčiau rašoma. Jūs pats , matyt, linkęs į tai, ką primetat kitiems-Kaip žemaičiai sako:"Kuo pats kvep, tuo ir kitus tep"

patiko

patiko portretas
...kad ruke...lietuvaite sodiete buvo(mes gi visi is kaimo)...KIEK TOS LIETUVELES IR TEBUVO....

taigi

taigi portretas
Ruseckaitė, rašydama apie iškilius žmones, iškilia netaps.Nors ir labai to nori, siekia. Greičiau atvirkščiai.

moteris

moteris portretas
Labai dėkui už gražų pasakojimą.

Z

Z portretas
Labai idomus pasakojimas apie lietuviu litereturos klasikos milzine, dekui autorei

Galerijos

Daugiau straipsnių