Švedijos ambasadorė – apie fiką, sportą ir švedų bei lietuvių panašumus

Laidos „Labas rytas, Lietuva“ kūrybinė grupė pradeda reportažų ciklą, kuriame kvies artimiau susipažinti su Lietuvoje reziduojančiais užsienio šalių ambasadoriais. Pirmajame pasakojime – pažintis su Švedijos ambasadore.

Vos tik įžengus pro Švedijos ambasados duris, pasitinka elegantiška besišypsanti ambasadorė Maria Christina Lundqvist. Ji pažintį kviečia pradėti nuo tradicinio švediško kavos gėrimo ritualo – fikos.

„Tai labai sena tradicija, švedai geria labai daug kavos. Skaičiuojama, kad kasmet kiekvienas išgeriame daugiau kaip 1000 puodelių kavos. Fika – tai mėgavimasis kava šeimos, draugų apsuptyje. Kai priimame svečius, visuomet pirmiausia kviečiame juos fikos, kavos pertraukėlės taip pat neįsivaizduojame be tradicinių švediškų cinamoninių bandelių“, – pasakoja ambasadorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cc

Cc portretas
O apie getus, islamizacija ir isprievartavimu epidemija, sprogdinimus? Buvau neseniai Stockholme ... Ten jau nepaprastaja padeti reikia skelbt

O ji nenori papasakoti

O ji nenori papasakoti portretas
kodėl prieš kurį laiką sulaikę Lietuvos pilietybę turintį vaiką-Gabrielių, su dėde besprunkančius nuo Norgės baudžiamojo baneverdeto namo į savo šalį, atidavė juos ne Lietuvai o atgal Norvegijai?Kur jau(kaip girdėjau) jis pakeitė bene 7 įneaiškias įvaikintojų šeimas..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių