Svajonių komanda prisijaukino „Siemens“ areną

  • Teksto dydis:

Šį antradienį daugiau nei pusšimtis talentingiausių šalies menininkų ir kūrėjų rinkosi į „Siemens“ areną, kur vyko neeilinė miuziklo „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“ repeticija. Visą dieną trukusios repeticijos metu aktoriai pirmą kartą išbandė sceną, kurioje jau gruodžio 19 d. įvyks didžiausio ir brangiausio lietuviško miuziklo premjera Vilniuje.

Norėdami kuo greičiau prisijaukinti areną, aktoriai ėmėsi įvairių gudrybių. Žingsniais matavo scenos dydį, iš  įvairių vietų tikrino arenos akustiką. Režisierė turėjo puikią progą pabūti skirtingose arenos vietose sėdėsiančių žiūrovų kailyje ir pamatyti, kaip iš skirtingų pusių atrodo vaizdas scenoje.

„Viskas tapo labai rimta. Dabar jau tikrai jaučiu, kad premjera čia pat. Kai užlipi į arenos sceną, labai gerai supranti, visą projekto dydį ir galybę. Jausmas visai kitas, nei buvo iki šiol. Smagu žiūrėti į šokėjus, kurie didelėje scenoje tarsi sparnus įgijo”, – sakė vieną gražiausių viduramžių Europos moterų, neeilinę asmenybę Barborą Radvilaitę vaidinanti Karina Skambinė.

Trupė į savo istoriją gali įrašyti ir rekordą – tai buvo ilgiausia jų repeticija. „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės“ trupė arenos scenoje dirbo 10 valandų be pertraukos. Norėdami išnaudoti kiekvieną jiems suteiktą repeticijos minutę, jie darbus suplanavo taip, kad veiksmas scenoje nenutrūktų: kol vieni ilsėdavosi, kiti – toliau repetuodavo. Didžiausias krūvis teko repeticijai vadovaujančiai režisierei A.Cholinai, kuri poilsiui neturėjo nė minutės.

„Repeticijos realioje aplinkoje – pačios naudingiausios. Įsitikinau, kad scenoje galėsiu atlikti viską, ką esame suplanavę. Ši repeticija buvo būtina ne tik mums aktoriams, bet ypač režisierei – Anželika sustygavo net menkiausias detales, kad vaizdas scenoje atrodytų nepriekaištingai. Dabar pradedu tikėti, kad viskas bus tobula“, – kalbėjo vienas miuziklo sumanytojų, dainininkas Mantas Jankavičius.

Miuziklą „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“ žiūrovai galės išvysti Klaipėdoje jau gruodžio 12 d., Vilniaus „Siemens“ arenoje gruodžio 19 d., o Kaune – gruodžio 27 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių