Susitikime su popiežiumi – paveikslas iš žmonių veidų

  • Teksto dydis:

Popiežiaus vizito Lietuvoje organizatoriai kviečia žmones siųsti nuotrauką ir tapti Dievo Gailestingumo atvaizdo dalimi.

Dievo Gailestingumo paveikslas, sudarytas iš daugybės žmonių veidų, bus parodytas rugsėjo 22 d. Vilniaus Katedros aikštėje ekranuose, jaunimui laukiant atvykstančio popiežiaus Pranciškaus.

Oficialioje vizito svetainėje www.popieziausvizitas.lt kiekvienas gali įkelti savo portretinę nuotrauką, kuri bus panaudota Gailestingumo paveikslui sukurti. Portretinių nuotraukų internetu laukiama iki rugsėjo 19-osios. Jaunimo susitikimo organizatoriai tvirtina, kad šis simbolinis iš daugelio portretų sudarytas atvaizdas kvies kelio ieškantį jaunimą atpažinti savyje Dievo paveikslą, sakoma LVK Pasiruošimo popiežiaus vizitui komiteto pranešime.

Pirmasis originalus Dievo Gailestingumo paveikslas buvo nutapytas Vilniuje pagal šv. Faustinos Kovalskos regėjimus. Pati sesuo Faustina stebėjo, kaip dailininkas Eugenijus Kazimirovskis tapė paveikslą, kuris dabar žinomas visame pasaulyje.

Originalus Dievo Gailestingumo paveikslas iš Dievo Gailestingumo šventovės Vilniuje, Dominikonų gatvėje, rugsėjo 22 dieną bus atneštas į Katedros aikštę, kur vyks jaunimo ir popiežiaus Pranciškaus susitikimas.

Paskutinį kartą paveikslas buvo „palikęs“ šventovę per Ypatingąjį Gailestingumo jubiliejų švenčiant Gailestingumo kongresą Vilniuje. Tuomet tūkstančiai žmonių dalyvavo eitynėse Gedimino prospekte, liudydami miestui ir pasauliui pasitikėjimo Dievu žinią.

Popiežiaus Pranciškus Lietuvoje lankysis rugsėjo 22-23 dienomis. Vilniuje, Katedros aikštėje, Jaunimo susitikime, kurio pradžia numatoma rugsėjo 22 d. 14 val., kviečiami dalyvauti ne tik atsiėmusieji kvietimus. Visi norintys pamatyti popiežių Pranciškų kviečiami į Katedros aikštės prieigas, taip pat ir į papamobilio kelią nuo Aušros Vartų iki Katedros aikštės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pas mus originalas

Pas mus originalas portretas
Per mažai žinomas ir mažai reklamuojamas, Vilniuje yra vienintelis Gailestingo Jėzaus paveikslo originalas, gerai, kad pagaliau buvo pastebėtas.

Sendien

Sendien portretas
Sendieninis popiezius tai komerciniu imoniu vadovas patogiai gyvenantis uz vargsu kataliku ir krikcioniu pinigus kuriu dali ismoka uz savo darbuotoju iskrypeliskus nusikaltimus

taip

taip portretas
uztenka mulkint nostalgiskas davatkas nes Kristaus zodziai.. Netikekite netikrais pranasais ka siandien matome ir pas eilini vargsa daugiau sventumo negu pas tuos veidmainius kurie Dievo vardu daro nusikaltimus kas jie bebutu......
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių