Studentų darbų parodoje – ir automobilio bei motociklo hibridas

Vilniaus dailės akademijos parodos salėse „Titanikas“ vyksta konkurso „Jaunojo dizainerio prizas 2016“ laureatų darbų paroda.

Salėse eksponuojami iš 57 pateiktų kandidatų atrinkti 15 darbų, kurie buvo suskirstyti į tris kategorijas: produkto dizaino; komunikacijos dizaino; mados dizaino. Kai kurie darbai ypač traukia akį, pavyzdžiui, automobilio ir motociklo derinys.

Jo modelį sukūrė produkto dizaino pagrindinį prizą laimėjęs Lukas Avėnas. Anot vaikino, šis hibridas yra greitesnis už automobilį ir saugesnis už motociklą.

Parodoje galima pamatyti ir daugiau intriguojančių darbų, o Vilniaus dailės akademijos Dizaino inovacijų centro direktorius Marius Urbonavičius teigia, kad visi kandidatai buvo vertinami profesionalių dizainerių.

„Susidomėjimas yra, atsiranda naujų dizaino sričių, pavyzdžiui, industrinis dizainas, kuris orientuotas į specialius, į pramonę orientuotus įrenginius“, – džiaugiasi M. Urbonavičius ir priduria, kad atsiranda vis daugiau tiriamųjų darbų, susijusių su socialine problematika.

Daugiau apie parodą, kuri veiks iki liepos 23 dienos, – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių