Studentai kviečiami į smagią ir kūrybingą menų stovyklą

Rugpjūčio 20–22 dienomis Žeimių dvare vyks menų stovykla-festivalis „Ošia“, skirta VDU Menų fakulteto pirmakursiams ir visiems kitiems menu besidomintiems studentams.

Stovyklos dalyviai turės galimybę ne tik susipažinti tarpusavyje, bet ir įgyti žinių apie šiuolaikinį meną, pabendrauti su kuriančiais menininkais, sudalyvauti daugiau nei 20 skirtingų tematikų paskaitų bei diskusijų, aplankyti parodas bei mėgautis plačia kultūrine-menine programa.

Kaip teigia organizatoriai, pagrindinis šio festivalio tikslas – suburti įvairių pažiūrų žmones, menininkus ir kūrybingas asmenybes į trijų dienų laisvo proto ir idėjų sąskrydį. „Festivalio programa gyva, ji kinta priklausomai nuo kiekvieno norinčiojo prisijungti su savo idėjomis, todėl tikėtis galima visko“, – teigia jie.

Norintiems dalyvauti registracija būtina: savo vardą, pavardę bei norą dalyvauti prašoma ranešti el. paštu meno.duobe [eta] gmail.com.

Festivalį pristato interneto portalas „Meno duobė“ ir VDU „Menų centro“ savanoriai.

FESTIVALIO PROGRAMA

Edukacija

 „Kenduandu“ dizaino studija — „Socialiniai, istoriniai, kultūriniai kontekstai dizaino kūriniuose“;

Aistė Mišinytė — „Nuogo kūno vaizdavimas animaciniuose filmuose: nuo karikatūros iki fotorealizmo“;

Enrika Striogaitė — „Mėlyniesiems katilėliams aidint“ (apie Lėlių teatro įkūrėją S.Ratkevičių) — filmas be biudžeto. Ar įmanomas profesionalus rezultatas?“;

Viktorija Jonkutė — „Performansai ir komiškumas“;

Lina Baublienė — „Lietuvos miestų „visuomeniniai įvaizdžiai“ pagal Kevin'o Lynch'o teoriją.“;

Vilija Dulevičiūtė — „Tinklo bendruomenės“;

Arūnė Ščiupokaitė ir Lukas Kolmogorcevas — „Erdvės vaizdavimas plokštumoje“;
Greta Klimavičiūtė-Minkštimienė — „Ryšys tarp aktoriaus ir žiūrovo: antropologinė perspektyva“;

Dr. Reda Šatūniemė — „Kūrybiškumas ir alternatyvi meninė raiška subkultūrose“;
Mindaugas Survila — „Gamtos fotografija“;

Jurij Sogačiov — „Juoko joga“;

Mantas Povilaitis — „NSO fenomenas“;

Mantas Povilaitis — „Kvantinės mechanikos pasaulėvaizdis“;

Iveta Taparauskaitė — „Carinės Rusijos plačiųjų geležinkelių paveldo resursai Lietuvoje, jų išsaugojimo bei pažinimo galimybės.“;

Rasa Pranskevičiūtė — „Šiuolaikinės dvasinės utopinio pobūdžio bendruomenės“;

Rūta Petkevičiūtė — „Kalėjimų fenomenas“;

Kęstutis Stugys — „Kaip valdyti pyktį“;

Eligijqus Skirkevičiaus — „Matės“ ir „Puero“ arbatų degustacija bei pasikalbėjimas apie arbatos svarbą žmogaus gyvenime ir kultūroje.

Žeimių dvaro šeimininkai — paskaita video projekcijoje apie šiuolaikinės kultūros paveldo problemas Lietuvos dvaruose „everything is in the pasT: nuomojam svirną vestuvėms“.

Menai

Instaliacija — „SOUND OBJECTING FOR 31 TUBE“. Instaliacijos pagrindiniu principu taps garsas, kuris sugeba veikti su žmogaus emocijomis, išgyvenimais ar patyrimais esamuoju momentu; Parodos „PUŠYS“ atidarymas. Dalyviai: Domas Noreika, Agnė Bagdžiūnaitė, Darius Subačius, Aušra Vismantaitė, Aistė Saulytė, Tadas Noreika, Everything is in the pasT; Ignas Gleixner — tapyba;

Ignas ir Julija Gleixner — žemės meno instaliacija „Žemės būvis“; Aktų dirbtuvės — dalyvauja pozuotojai ir įvairiausių sričių menininkai; „Kenduandu“ dizaino studijos programa — ši studija tai kelių žmonių grupė, kurianti dizaino objektus, turinčius simbolines, archetipines reikšmes, susijusias su kultūriniais, istoriniais, socialiniais kontekstais. Naktinis Kinas dvaro palėpėje — nuo 22 val. iki 4 val. ryto: filmų apie menininkus ir muzikantus programa, eksperimentinio ir avangardinio kino programa, trumpametražio kino ir animacijos programa; Dienos ekranas — antropologinis kinas, geriausių konferencijos TED pranešimų peržiūra; Mindaugas Pridotkas — objektai, keramika (gyvai); Alma Veiverytė — objektai, tapyba (gyvai); Ausma Bankauskaitė — tapyba; Lukas Kolmogorcevas — „Monoimpulsai“ (tapyba, objektai); Vita Lažinskaitė — eksperimentinė animacija, gyvai kartu su RASABASA; Indrė Aleksejūnienė&grupė — eksperimentinės keramikos degimas (gyvai); Miglė Kaušylaitė ir Mantas Pelakauskas — kūrybinės dirbtuvės „Menininko pieštuko revanšas“ (tarptautinis lomografijos vorkšopas); Giedrė anužytė — „DRaUGELIS“ (instaliacija).

Garsas

Rasabasa — tai lietuviška ir skandinaviška muzikinė sintezė, kurią būtų sudėtinga priskirti kuriam nors vienam žanrui. Šiame projekte yra tiek pop, tiek ir progresyvaus roko bei folk ar net trip hopo elementų. Patris Židelevičius — acoustic, electronica, ambient, experimental;

Tobias Faar — ambient, experimental, minimalist;

Edvinas Karalavičius — ambient, experimental.

Pramogos

Meno leidinių skaitykla;

stalo ir lauko žaidimų turnyrai;

blusturgis;

keliautojų ir tranzuotojų susitikimai;

pasišnekučiavimai ir degustacijos;

labdariai — knygos, zinai, filmai ir muzika socialine, politine, ekologine, gyvūnų teisių ir kitokia tematika bei skanus ir sveikas veganiškas maistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių