Stingas: stebuklų nebūna, eiti pirmyn padeda tik darbas

Vienas garsiausių britų muzikantų Stingas su savo naujausio turo „Back to Bass Tour“ koncertu liepos 31-ąją pirmąsyk pasirodys Kaune, didžiausioje Lietuvos koncertų salėje – „Žalgirio“ arenoje.

Šiuo metu atlikėjas aktyviai keliauja – tris vakarus šią savaitę Londoną šokdinęs Stingas dabar kelia sparnus į Pietų Afriką. Sunku būtų suskaičiuoti visus šiais metais Stingo aplankytus miestus ir jo koncertus, skirtus prisiminti 25-erius metus praleistus scenoje.

„Per daugybę metų scenoje išmokau, kad stebuklų nebūna. Pirmyn eiti padeda tik darbas“, – taip ant savo jubiliejinio, 25-erių metų solinės karjeros sukakčiai skirto kūrybos rinkinio rašo Stingas. Jis buvo pagerbtas ir šių metų  balandžio mėnesio Amerikos muzikiniame „Keyboard“ žurnale. „Visa Stingo šlovė, visas jo įdėtas darbas įrašytas šiuose diskuose. Net 55 kūriniai įrodo, kad jis niekuomet nesiliovė pakerėti gerbėjų ausų. Nuo pirmųjų džiazo gaidelių turinčių kompozicijų iki žaismingesnių šokių, kantri ir klasikinės muzikos akcentų. Ši kolekcija – tikrasis, amžinas Stingo palikimas“, – rašoma leidinyje.

Pagyrų Stingui negaili ir tų vietų, kuriose jis pasirodo su „Back to Bass“ turo koncertais, žiniasklaida. „Nuostabus vakaras su puikių muzikantų grupe ir charizmatišku dainininku, kuris per ilgus metus neprarado savo galių“, – rašė „The Newcastle Evening Journal“, vokiečių leidinys „Bild“ pavadino koncertą Miunchene „tobulu“, o laikraštis „Augsburger Allgemeine“ parinko itin skambius žodžius: „Stingas nuolat evoliucionuoja... Kad ir ką jis bedarytų, tai magiška...“ Dėl graibstomų naujausio turo bilietų atlikėjo vadybininkai jau paskelbė papildomus vasaros koncertus Ispanijoje, Šiaurės Amerikoje, patvirtintas naujas šou Kanadoje.

Pastarąjį kartą Stingas Lietuvoje koncertavo su Valstybiniu simfoniniu orkestru, Vilniaus Vingio parke 2011-ųjų birželį. Šįsyk Kaune vyksiančiame koncerte Stingas gerbėjams žada daugiau roko, o užkurti tikrą pirtį britui padės penkių muzikantų komanda – gitaristai Dominicas ir Rufusas Milleriai, būgnininkas Vinnie Colaiuta, elektriniu smuiku grojantis Peteris Tickellis ir vokalistė Jo Lawry.

Pripažintas įvairiose srityse

Kompozitorius, dainininkas, autorius, aktorius, visuomenės aktyvistas – Stingas laimėjo pripažinimą kaip universalus visų šių sričių žinovas ir priskirti jį kuriai vienai – pernelyg sudėtinga. Anglijoje, Niukastle, gimęs Stingas į Londoną išsikėlė 1977-aisiais ir čia sukūrė grupę „The Police“ kartu su muzikantais Stewartu Copelandu ir Andy Summersu. Kolektyvas išleido penkis muzikinius albumus, laimėjo šešis „Grammy“ apdovanojimus, o 2003-aisiais buvo išrinkti į garbingąjį Rokenrolo šlovės muziejų.

Stingas gali pasigirti įspūdingai skaičiais – sudėjus jo solinius darbus ir „The Police“ rinkinius, pasaulyje parduota beveik 115 mln. muzikinių albumų. Per daugiau kaip 25-eris metus scenoje Stingas išleido net 13 solinių albumų. Jis laimėjo 16 „Grammy“ apdovanojimų, „Auksinį gaublį“, „Emmy“ apdovanojimą ir triskart buvo nominuotas prestižiniam „Oskarui“. Šių metų liepos 31-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančiame Stingo koncerte neabejotinai suskambės garsiausios atlikėjo dainos: „Desert Rose“,  „Fields of Gold”, „All This Time”, „Message In A Bottle” bei kiti.

Pirmą kartą į Kauną legendinį Stingą su grupe atveža didžiausio koncertų organizatorius Baltijos šalyse BDG, kuris per paskutinius 15 metų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje surengė per 500 koncertų. Ši koncertų agentūra birželio 12 d taip pat „Žalgirio“ arenoje pristatys grandiozinį skandalingojo Marilyn Mansono koncertą, o liepos 28 dieną BDG Kaune surengs vieną laukiamiausių koncertų, mat Lietuvos publikai pirmąsyk pasirodys viena sėkmingiausių visų laikų roko grupių muzikos istorijoje – „Red Hot Chili Peppers“.

Vienintelis Stingo turo „Back to Bass Tour“ koncertas Lietuvoje įvyks liepos 31-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje. Bilietus visi norintys gali įsigyti svetainėje www.ticketpro.lt  bei „Bilietų pasaulio“ kasose.


Šiame straipsnyje: Stingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių