Spektaklyje „Žaidimas baigtas“ – vaizduotės ir sapnų pasaulis

  • Teksto dydis:

Vilniaus šokio teatro „Low Air“ kūrėjams šokis – tai labai plati sąvoka, kurioje jie mato ir kūno sveikatą, ir kelionę į laimę. Prie meno sklaidos Lietuvos regionuose prisidedantis teatras atkeliauja į Kaišiadoris, kur jau spalio 10 dieną pristatys spektaklį „Žaidimas baigtas“.

„Keliaudami per regionus visuomet atsivežame dalelę to, kaip mes suprantame ir matome šių dienų pasaulį. Meno sklaida regionuose yra svarbi dėl edukacinio elemento, kadangi šiuolaikinio šokio spektakliai bei kiti projektai dažniausiai pulsuoja aktualiausiomis Europos ar net pasaulio temomis, o šios pristatomos patraukliu raiškos būdu“, – teigia vienas iš spektaklio „Žaidimas baigtas“ kūrėjų ir „Low Air“ direktorius Laurynas Žakevičius.

Jis pripažįsta, jog kartais po spektaklio žiūrovų lūpose skamba frazės „geras“, „nieko nesupratau“, „labai patiko“ arba „nesąmonė“, „nepatiko“, tačiau visi šie variantai yra teisingi – esą svarbiausia – ieškoti atsakymų.

Įkvėpti prancūzų rašytojo Julio Cortazar žaidimo su vaizduote taisyklių spektaklyje „Žaidimas baigtas“ kūrėjai kviečia išdrįsti pasinerti į sapną. Novatoriškame spektaklyje į gyvos muzikos garsus įpinti šokis ir vizualusis menas susijungia. Menininkai siūlo pažaisti su vaizduote ir nebijoti pasilikti sapnuose... Performansas formuojamas kaip žaidimas su žiūrovu, jį įtraukiant į netikėtus sapno bei realybės susidūrimus, o visos spektaklio situacijos baigiasi ties pabudimo momentu. Teatro kritikė Goda Dapšytė apžvelgdama šį spektaklį teigia, jog kūrinyje vaizdai, garsai ir judesiai sudaro darnią vienovę. O kuriamų vaizdų įtaigumu spektaklis „Žaidimas baigtas“ primena vizijų ir sapnų įspūdžius per netikėtus įvaizdžius kūrusį ir į kažkurį pasąmonės sluoksnį besibrovusį šokio ir vizualiojo meno junginį.

D. Matvejevo nuotr.

Vilniaus miesto šokio teatras „Low Air“ švenčia kūrybinės veiklos dešimtmetį rengdami pasirodymus visoje Lietuvoje. Jų spektakliai taip pat buvo įtraukti ir į Tarptautinio šokio festivalio „Aura 31“ Kaune, Tarptautinio šokio festivalio „Pėdos“ Anykščiuose ir Psichikos sveikatos menų festivalio „Ryšiai“ Vilniuje programas. Spektaklį „Žaidimas baigtas“ pristatę Kaišiadoryse ir Vilniuje, jau spalio pabaigoje rodys Tarptautiniame Seulo šokio festivalyje „SIDance“ Korėjoje.

Spektaklis „Žaidimas baigtas“ Kaišiadorių kultūros centre – spalio 10 d. 18 val.

Renginys nemokamas. Šis spektaklis – tai profesionalaus šokio meno sklaidos projekto „PROmetėjas“ dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių