Spektaklyje – vienas svarbiausių klausimų

Aktorius, režisierius, dzen vienuolis Kęstutis Marčiulynas-Bo Haeng Sunim vėl lankosi Lietuvoje, veda paskaitas, meditacijų praktikas, kido (ki – energija, do – darbas], Kaune ir Vilniuje rodys spektaklį "Auksinė šventykla".

"Nebeprisimenu, kelintą kartą atvažiuoju į Lietuvą. Dabar, kaip ir kiekvieną kartą, viskas kitaip. Šį kartą žmonės atrodo kiek daugiau pasitikintys savimi. Matyt, pavasaris, daugiau atsiranda žmoguje jėgos", – kalba vienuolis.

Kas ta tikroji meilė? Anot K.Marčiulyno, jeigu išgyvenimo kovos kelyje įvyksta nelaimė, žmogus iš karto suteršiamas, sudaužomas, numetamas į šalikelę. "Tai rodo ir šių dienų aktualijos. Bet, kaip sakoma, vėl į kelią, vėl judame, vėl vienas už kitą. Nes daugiau nėra į ką remtis", –  sako vienuolis.

"Žmogus, – kalba K.Marčiulynas, – susimąsto: galbūt aš pats turiu būti sau šeimininkas? Žvelgiant į ekonominę pusę – susikurti darbo vietą, susitvarkyti savo gyvenimą, nuvesti vaiką į darželį. Materialiniai dalykai. O daugiau ką daryti? Jeigu tam skiri visą save, sugaišti daug laiko. Tačiau kada nors iškils klausimas – ar tikrai tai yra ta tikroji vertybė? Dar kartą rodau "Auksinę šventyklą". Kodėl? Šiame spektaklyje sprendžiamas vienas svarbiausių žmogui kylančių klausimų. Kas yra ta tikroji meilė, kuri niekados nesudrebės, nesikeis ir kurios niekados niekas neišmuš iš pamatų kad ir kokios katastrofos, kokios netektys ištiktų, kad ir kokie išmėginimai tautos, sąjungos ar paties žmogaus lauktų."

"Spektaklį "Auksinė šventykla" žiūrovų pageidavimu vėl rodau Vilniuje ir Kaune. Įprastai jau likus savaitei iki renginio į mažas sales bilietai būna išparduoti. Todėl Kaune spektaklis bus rodomas Valstybinio dramos teatro Didžiojoje salėje. Galbūt tada jį pamatys visi norintys, o kažkas dar kartą nueis", – sako vienuolis, savo unikalius aktorinius sugebėjimus pritaikantis ne tik teatro scenoje, bet ir mokymų metu.

Anot K.Marčiulyno, spektaklis "Auksinė šventykla" žiūrimas kelis kartus. "Tai mokomasis spektaklis, skirtas ne geram laiko praleidimui. Iškeliamas klausimas – kiek turi savyje meilės? Kaip gali atsakyti į klausimą, užduodamą spektaklio metu? Šį kartą po pasirodymo palauksiu, ir jeigu žmonės ras kokį nors atsakymą, galės prieiti ir pasitikrinti", – sako vienuolis.

Atvykęs kovo mėnesį, K.Marčiulynas Lietuvoje bus ilgesnį laiką – iki lapkričio. Žmonių prašymu vienuolis stengiasi grįžti į Lietuvą. Ir jau visam laikui.

"Jaučiuosi gana stiprus susidurdamas su sudėtinga žmonių gyvenimo situacija. Esu tvirtas, kad galėčiau išlaikyti stabilią proto būseną, patarti, pamokyti meditacijos. Metų man jau nemažai, ir neaišku, kiek jų dar liko. Ką išmokau, jau turiu atiduoti", – kalba jis.

"Žmogus turi karmą, kurios atisakyti neįmanoma. Karma yra mąstymas ir veiksmas, – aiškina vienuolis. – Tie dalykai nevaldomi. Arba karma reguliuoja tave, arba tu ją. Mokau žmones, kad jie būtų savo karmos šeimininkai, o ne karma juos valdytų. Tačiau veikia paveldėjimai. Dėl tam tikrų priežasčių ir tauta turi savo karmą, ir ES. Kas turi įvykti, tas turi įvykti. Kaip tu tai stebėsi? Ar tu tai suvoksi, ar tik žiūrėsi, kas darosi? Šiuo metu tokie reiškiniai labai greitai vyksta. Neverta tikėtis labai gerų naujienų, nes žmogus per savo neišmanymą nuėjo ne tuo keliu. Ne tam tas kūnas skirtas. Ir dabar už tai reikia sumokėti. Tai galioja visiems žmonėms šioje planetoje. Vėl reikia grįžti atgal. Į pradinį tašką. Vėl žiūrėti, koks tas tikras mūsų kelias. Kam mes įgijome žmogaus pavidalą. Kas yra tos teisingos vertybės. Spektaklis – apie tai."

Spektaklis  "Auksinė šventykla" Kaune – balandžio 24 d. 18 val. Nacionaliniame Kauno dramos teatre, Vilniuje – balandžio 27 d. 19 val. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, Mažojoje salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuve

lietuve portretas
ar yra ten moterims vienuolynai???? ar ir TEN moteris tik vyro sheshelis ?ir apie jas uzmirshta????? vyras isejo I I NIEKUR---na bet bravo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių