Specialioje P.Galkontaitės laidoje - dėkingų žmonių istorijos

Balandžio 13-ąją, antrąją Velykų dieną, dėkingų žmonių istorijos bus pasakojamos specialioje padėkos laidoje „Ačiū, kad esi!“ per Lietuvos televiziją.

„Nėra žmogaus, kuris neturėtų kam pasakyti: „Ačiū, kad esi“, -  sako laidos rengėjai.

Dešimt padėkos istorijų. Skirtingų žmonių skirtingos padėkos. Už laiku ištartą gerą žodį, už palaikymą būtent tuomet, kai to labiausiai reikėjo, už išgelbėtą ar sugrąžintą gyvybę, už tiesiog sąžiningai atliktą pareigą.

Laikotarpis: nuo pokario iki šių dienų. Geografija: Vokietija, Rusijos-Kinijos pasienis, Uralas, Lietuva. Specialiai šiai laidai  filmuoti reportažai iš kolegų, dirbančių Čitos televizijoje, atkeliavo į Vilnių 8 tūkstančius kilometrų.

Kiekviena istorija, kuri bus papasakota šioje laidoje, verta atskiros apybraižos ar net dokumentinio filmo.

1984-ieji. Vilnius. Lukiškių kalėjimas. Sulaikyti pabėgimą rengiantys kaliniai. Kliūva visiems. Ne tik kaltiems.  Žiaurios auklėjimo pamokos.

Pokaris. Biržų rajonas. Senoji Medeikių ligoninė. Septynmetei  Olgai diagnozuojamas kraujo užkrėtimas. Mergytės gyvybė kybo ant plauko. Kaimo ligoninėje trūksta visko: medikamentų, įrangos.

1963-ieji. Buvusios TSRS-Kinijos pasienis. Pasieniečių daliniuose tarnavęs dvidešimtmetis lietuvis žūva neaiškiomis aplinkybėmis.

Prieš dvidešimt metų į vienas Vokietijos klinikas atvežama labai sunkios būklės rusaitė gimdyvė.  Kelias paras kovojama tiek dėl gimdyvės, tiek dėl kūdikio gyvybės.

Kokius klausimus kėlė sau vyras, po žmonos žūties paaukojęs mylimos moters, savo vaikų motinos akių rageną, kaulų čiulpus, inkstus ir kepenis? Kokius atsakymus sau rado, kad įstengė tai padaryti?

Visas šias, regis, tokias skirtingas istorijas vienija noras ištarti: „Ačiū, kad esi.“  Kam ir dėl ko? Tai tik kelios dėkingų žmonių istorijos specialiojoje padėkos laidoje.

Padėkos žodžiai, gėlės, atminimo dovanos, Liudo Mikalausko, Deivio, Aistės Smilgevičiūtės, „Electric Ladies“, Violetos ir Dariaus bei kitų atlikėjų atliekami muzikiniai kūriniai tiems, kurie verti žodžio AČIŪ.

Laidą ves Palmira Galkontaitė.


Šiame straipsnyje: Galkontaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių