Spalvota Kauno vizija per autobuso langus

Pernai kauniečiams pristatęs kelių pastarųjų metų kūrybą parodoje „Kaunas pro autobuso langus ir...“ fotografas Aleksandras Macijauskas savąją spalvotą Kauno viziją atveža ir į Vilnių.

Jo fotografijų paroda atidaroma balandžio 1 d. 16 val. „Prospekto“ galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius). Joje - Kaunas, kokį fotomenininkas matė keliaudamas į darbą ir iš jo. A.Macijauskas pateikia savo žvilgsnį pro autobuso langus ir pačiame autobuse. Tai paroda apie Kauną ir kauniečius, jų charakterius, elgesį, išvaizdą. Pats autorius sako: „Pamačiau tai, ko daug metų gyvendamas Kaune iki šiol nebuvau pastebėjęs“.

Miesto stebėtojo pro langą motyvas pasitaikydavo ir ankstesniuose A. Macijausko darbuose. Analogų yra senesnėse autoriaus nuotraukose, parsivežtose iš užsienio kelionių: Kobė Japonijoje (1986 m.), Sankt Peterburgo (1970 m.), Detmondo Vokietijoje (1989 m.) ar net Šiaurės Osetijoje (1983 m.).

Parodoje žiūrovams taip pat bus pristatyti darbai iš Klaipėdos perkėlos serijos, kitų Lietuvos miestų vaizdai, menininkų portretai bei autoportretai. Ji veiks iki gegužės 2 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių