Solistė A. Grigoran įvertinta tarptautiniuose operos apdovanojimuose

Lietuvos operos solistei, sopranui Asmik Grigorian skirtas vadinamasis operos „Oskaras“.

Tarptautinių operos apdovanojimų ceremonijoje, sekmadienį vykusioje Londono Savojos teatre, A. Grigorian išrinkta geriausia jaunąja soliste. Operos „Oskarais“ praminti įvertinimai kasmet pasiekia klasikinės muzikos pasaulio geriausiuosius. Tai – vienintelis tokio pobūdžio renginys, apimantis šio žanro profesionalų darbą visame pasaulyje, o taip pat ir visose operos srityse, – nuo solistų, iki dailininkų ar iš naujo atrastų kūrinių.

35-erių A. Grigorian, negalėjusi dalyvauti ceremonijoje, juokavo, kad jai dvigubai malonu – viena, kad pateko tarp pasaulio geriausiųjų, ir kad įvertino kaip jauną atlikėją. Lietuvoje už Violetos vaidmenį „Traviatoje“ ji jau 2005-aisiais laimėjo „Auksinį scenos kryžių“ kaip geriausias metų debiutantė.

Daugiau - video reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Man labai gėda,

Man labai gėda, portretas
kad mano miesto laikraštis daro tiek daug klaidų net antraštėse: iškraipo pavardes (kaip šiuo atveju), suvelia linksnius, o jau apie klaidas tekste neverta nė kalbėti, nes ko jau ko, o skyrybos redaktoriai tikrai nemoka. Kodėl taip negerbiate lietuvių kalbos ir skaitytojo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių