A. Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ kviečia į koncertus „Miraklis“

  • Teksto dydis:

Lapkritis – atminties mėnuo, tad grupė „Skylė“ su Aiste Smilgevičiūte kviečia prisiminti gražiausias dainas, kurtas aplinkos teatro „Miraklis“ spektakliams.

Grupės koncertas Vilniaus gyvos muzikos klube „Tamsta“ lapkričio 7 – osios vakarą tuo pačiu taps ir dailininkės, scenografės bei režisierės Vegos Vaičiūnaitės (1962–2004) gimtadieniui skirtas renginys, o lapkričio 23 – ąją „Miraklio“ programą kino teatre “Romuva” išgirs ir kauniečiai.

1995 metais menininkė Vega Vaičiūnaitė subūrė aplinkos teatrą „Miraklis“, kurio muzikiniai reginiai su milžiniškomis lėlėmis šešerius metus vykdavo netradicinėse Vilniaus senamiesčio erdvėse. Nors šis teatras gyvavo palyginti trumpai, jį iki šiol daugelis mena kaip ypatingą reiškinį: rengiami proginiai prisiminimų vakarai, organizuojamos teatro kūrybos fragmentus apžvelgiančios parodos, eksponuojamos lėlės.

Daugeliui „Miraklio“ renginių muziką kūrė ir gyvai per vaidinimus ją atlikdavo kompozitorius Rokas Radzevičius bei grupė „Skylė“.
Lapkričio mėnesio koncertuose grupė gros kūrinius iš spektaklių „Pro memoria Šv. Stepono 7“, „Saulės kelionė“, „Žmogus ir Aušrinė“,  „Vilniaus legendos“ bei “Speleju, dancoju”, atmosferą palaikys ir „Miraklio“ reginius primins dekoracijos iš grupės ir teatro archyvų, o greta laiko patikrintų skambės ir naujos, dar neįrašytos „Skylės“ dainos.

Dalyviai:
Aistė Smilgevičiūtė - vokalas
Rokas Radzevičius - vokalas, gitara
Mantvydas Kodis - akordeonas, klavišiniai
Kęstutis Drazdauskas - fleita, vokalas
Jonas Krivickas - elektrinė gitara, vokalas
Gediminas Žilys - bosinė gitara, kanklės
Salvijus Žeimys - mušamieji
Valdas Karpuška - garso režisierius
Marius Selevičius  - šviesų dailininkas

Koncertas Vilniuje

Vieta: gyvos muzikos klubas „Tamsta“ (Strazdelio g. 1, Vilnius)
Data: 2013 m. lapkričio 7 d.,  ketvirtadienis
Laikas: 20:30 val. Durys atidaromos 19:00 val.
Bilieto kaina: 30 Lt. 

Koncertas Kaune

Vieta: kino teatras „Romuva“ (Laisvės al. 54, Kaunas)
Data: 2013 m. lapkričio 23 d. 19:00, šeštadienis


 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių