S.Larssono trilogiją „Millenium“ gali papildyti ketvirtoji dalis

Fenomenalią švedų autoriaus Stiego Larssono trilogiją „Millenium“ gali papildyti ir ketvirtoji knyga.

Pranešama, kad netikėtai mirusio rašytojo kompiuteryje buvo rastas dokumentas, kuriame – daugiau nei pusė ketvirtosios „Millenium“ knygos dalies.

Autorius planavo net 10 dalių „Millenium“ sagą, tačiau nespėjo jos baigti. Knygynų lentynas išvydo tik trys kūriniai - „Mergina su drakono tatuiruote“, „Mergina, kuri žaidė su ugnimi“ ir „Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą“. Pats S. Larssonas rankose nebespėjo palaikyti nei vienos jau išspausdintos dalies – staiga mirė, sulaukęs vos 50 metų.

Visos trys knygos, išleistos po autoriaus mirties, tapo pasauliniais bestseleriais – jų parduota jau per 40 milijonus kopijų. Beveik keturis kartu daugiau nei yra gyventojų pačioje Švedijoje!

Eva Gabrielsson, moteris su kuria S. Larssonas drauge gyveno 32 metus, rašytojo kompiuteryje radusi nebaigtos ketvirtosios dalies užrašus, teigia, kad jų dar neskaitė, tačiau numano, kuo jie galėtų baigtis.

Trilogijos gerbėjai šnabžda, jog E. Gabrielsson gali ryžtis pati pabaigti mylimojo darbą ir išleisti ketvirtąją „Millenium“ dalį. Teigiama, kad moteris nemažai prisidėjusi ir prie pirmųjų S. Larssono kūrinių. Kol kas E. Gabrielsson tokias mintis veja šalin: „Tikriausiai galėčiau tai padaryti, tačiau tai ne mano reikalas. Dabar neturiu tam jėgų. Aš džiaugiuosi metais, pragyventais drauge su tuo žmogumi ir tai viskas, kas man rūpi.“

Po netikėtos mirties, S. Larssono turtas sparčiai išaugo iki 40 milijonų dolerių palikimo. Įspūdinga suma nuolat auga, nes knygos tik populiarėja. Vien JAV praeitą savaitę kone kas sekundę buvo nuperkama po dar vieną „Millenium“ serijos knygą.

Rašytojo šeima, niekad nemėgusi jo mylimosios, E. Gabrielsson paliko be palikimo. Pora nebuvo susituokusi, tad pagal Švedijos įstatymus – visas turtas atiteko autoriaus broliui ir tėvui, nors moteris teigia, jog jie niekada nebuvo artimi. Viskas, kas jai liko - tai rašytojo kompiuteris su nebaigta ketvirtąja „Millenium“ serijos dalimi ir milijonų skaitytojų viltis, kad netrukus jie tai išvys knygynų lentynose.

Nuo rugpjūčio 20 d. Lietuvos kino teatrų žiūrovai pamatys pagal pirmąją trilogijos dalį „Mergina su drakono tatuiruote“ pastatytą švedišką bestselerio ekranizaciją. Ji tapo nemažiau populiari nei pačios knygos.

Dar vieną ekranizacijos versiją jau ruošia ir Holivudas. Joje pagrindinį vaidmenį atliks aktorius Danielis Craigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių