Škotijoje kalinius ketinama aprūpinti plokščiaekraniais televizoriais

Nepaisant kilusio skandalo, Škotijos kalėjimų tarnyba neketina atsisakyti planų kaliniams nupirkti plokščiaekranių televizorių ir DVD grotuvų, skelbia vietos laikraštis „The Herald Scotland“.

Remiantis minėtos tarnybos planais, Škotijoje 8000 kalinių ketinama nupirkti 1 tūkst. 600 televizorių, nepaisant parlamento narių prieštaravimų. Kalėjimų tarnyba teigia, kad toks pirkinys bus naudingas.

Pirmoji maždaug 1 tūkst. 200 19 colių įstrižainės televizorių partija pirmiausia pasieks naujus kalėjimus Lou Mose ir griežto režimo kalėjimą Šotse. Skaičiuojama, kad visi televizoriai kainuos maždaug 200 tūkst. svarų sterlingų.

„Mes nekeisime savo planų, - sakė Škotijos kalėjimų tarnybos atstovas. - Mes imsime mokestį iš kalinių už televizorių naudojimą, todėl mokesčių mokėtojams jie nieko nekainuos. Iš tiesų mes užsidirbsime. Tie televizoriai veiks 5-6 metus, o kiekvieną savaitę iš kalinių imsime po vieną svarą. Todėl televizoriai greitai atsipirks“.

Leiboristų partijos atstovas Ričardas Beikeris pareiškė manąs, kad teisingumo sekretorius Kenis Makeiskilas „turėtų tvardytis“.

„Dauguma mano rinkėjų negali sau leisti nusipirkti plokščiaekranį televizorių, ypač 19 colių įstrižainės. (...) Vyriausybė turėtų tvardytis ir užtikrinti, kad kaliniai daugiau dirbtų ir mokytųsi“, - sakė jis.


Šiame straipsnyje: kalinystelevizorius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių