Škotas Tomas Conti prakalbo su prancūzišku akcentu

„Oskaro“ nominantas aktorius Tomas Conti yra škotas, tačiau filme „Gatvės šokiai 2“ jam teko vaidinti užkietėjusį prancūzą, kuris angliškai kalba tik su stipriu prancūzišku akcentu.

T. Conti pasakoja, kad Prancūzijos sostinėje Paryžiuje jam yra teko filmuotis keliuose filmuose, tačiau taip niekuomet ir nebuvo progos išmokti prancūzų kalbos.

Gavęs vaidmenį filme „Gatvės šokiai 2“ škotų kilmės aktorius pagaliau buvo priverstas išmokti bent kelias prancūziškas frazes, tačiau didžiausiu išbandymu jam tapo kalbėti angliškai su ryškiu prancūzišku akcentu.

„Mokykloje lankiau prancūzų kalbos pamokas, o mano žmona kaip tik šiuo metu mokosi prancūzų kalbos kursuose, – pasakoja T. Conti. – Be to, labai geras mūsų šeimos draugas puikiai kalba prancūziškai, tad prancūzų kalba man nėra visiškai svetima ir turėčiau neblogai ją mokėti, bet... nemoku!“

„Filmuojantis filme „Gatvės šokiai 2“, turėjau išmokti nemažai prancūziškų frazių, nes buvo sumanyta, kad mano personažas angliškai nekalbės. Tačiau vėliau režisierius persigalvojo ir man teko prabilti angliškai, bet su prancūzišku akcentu!“ – pasakojo aktorius.

70 metų kino veteranas filme „Gatvės šokiai 2“ vaidina grubų prancūzą klubo savininką, kuris gatvės šokėjų trupę moko, kaip suderinti gatvės šokių energiją su seksualiais lotynų Amerikos judesiais. Filmas 6iuo metu rodomas ir Lietuvos kino teatruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių