Skandalingasis J. Smoriginas emigruoja iš Lietuvos?

Saulė, žydinčios gėlės, nokstantys bananai ir kasdienės maudynės jūroje. Apie tokį žiemos sezoną pasakoja garsusis choreografas Jurijus Smoriginas ir grupės „69 Danguje„ narė Ingrida Martinkėnaitė. Šildančios ir intriguojančios žiemos emigrantų istorijos – LRT laidoje „Emigrantai“ antradienį iškart po „Panoramos".

Ne vienerius metus televiziniuose šokių projektuose teisėjaujantis Jurijus Smoriginas po šou filmavimų kartu su žmona Dalia išvyko žiemoti į Fuerteventūrą – vieną iš Kanarų salų. Netoliese esančią Tenerifės salą pasirinko Ingrida, į kurią emigravo kartu su dukryte. Abu laidos herojai gyvena mažuose, ramiuose miesteliuose. Pavargę nuo Vilniaus triukšmo ir nuolatos juos supančių gerbėjų dėmesio, jie tikisi, kad Kanaruose galės gyventi kaip eiliniai žmonės. Kokiomis sąlygomis ir kokioje aplinkoje jie gyvena? Ką veikia? Ir galiausiai – kiek gi kainuoja emigracija žiemą?

Kitos laidos herojės Lina ir Daiva prisipažįsta, jog į Norvegiją atvyko ne iš gero gyvenimo. Lietuvoje abiejų šeimos susidūrė su finansiniais sunkumais, o emigracija buvo jų gelbėjimosi ratas. Abi moterys šiuo metu dirba senelių namuose slaugėmis. Nors šis darbas reikalauja tiek fizinių, tiek emocinių jėgų – džiaugiasi, kad Norvegijoje jaučiasi gerbiamos ir reikalingos. Abi kartkartėmis pagalvoja apie grįžimą į Lietuvą, tačiau šiuos planus palieka tolimai ateičiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Palyginus trumpos atostogos

Palyginus trumpos atostogos  portretas
ir tai jūs vadinate emigracija?

saulynas

saulynas portretas
tai taip iseitu liudna bus be Jurockos!

virgis

virgis portretas
o tai cia smarigino nuotrauka..?As maniau ,kad koks streptizo persenes erelis is kokio naktinio baro.Kiek atsmenu tai rimtas choreografas buvo,negi kas jam dabar ant protelio uzmyne?Nors visi sendami vaikeja.....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių