„Skambantys pasauliai“ ir toliau pažindins su pasaulinio garso kūrėjais

Laida „Skambantys pasauliai“ skaičiuoja jau antrąjį sezoną ir su LRT Kultūros žiūrovais sveikinsis jau šį šeštadienį. Laidos vedėja Nomeda Kazlaus žada, kad naujasis laidos sezonas niekuo nenusileis pirmajam, kai žiūrovai išvydo pasaulinio garso žvaigždžių.

„Keliausime į Norvegiją, Vokietiją, Italiją ir kitur. Džiaugiuosi, kad galiu derinti savo keliones artistine prasme, dainuoti ir pakalbinti pašnekovus“, – sako operos solistė.

Pirmosios laidos pašnekovė – Holivudo aktorė Rūta Lee. „Artistiškai pabendravome ir galiu pasidžiaugti, kad tam tikrus dalykus ji papasakojo pirmą kartą, nors interviu su ja būta nemažai“, – tikino N. Kazlaus.

Kaip vieną ypatingiausių pašnekovų moteris išskiria vieną garsiausių rašytojų Norvegijoje, Jostein Gaarder, kuris yra parašė knygą „Sofijos pasaulis“, parduotą 60 mln. tiražu

„Iš meno ir kultūros jis tapo milijonieriumi. Kalbėjome ne tik apie jo kūrybinį pasiekimą, bet ir apie tam tikrą požiūrį, apie moralinius dalykus, apie filosofinį požiūrį į gyvenimą“, – prisiminė N. Kazlaus.

Jos teigimu, yra ir kitų ypatingų pašnekovų, tokių kaip Monserrat Marti. „Tai – mano kolegė, sesuo. Laidoje – labai atviras pokalbis apie jos mamą Monserrat Caballe, atvira išpažintis, tai, ką ji pasako tik mano laidoje, nes artimas ryšys, šiltas bendravimas visada duoda teigiamą rezultatą“, – tikina operos solistė.

Prie laidos kūrimo prisideda ir kitas menininkas – pianistas Linas Dužinskas. Jam teko, kaip pats sako, nelengvos laidos redaktoriaus pareigos. „Interviu derinimas yra gan sudėtingas, daug kur „žaidžia“ asmeniniai Nomedos ryšiai. O su kitais labai sudėtinga, tai – užimti žmonės, važinėja po visą pasaulį“, – sako „Skambančių pasaulių“ redaktorius.

Plačiau apie laidą, kuri – jau šį šeštadienį 20 val. per LRT Kultūrą – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių