Šiuolaikinio meno realybės šou pristatytas Vilnelėje

Lietuvos televizija jau šį ketvirtadienį pradeda rodyti tarptautinį realybės šou - menų čempionatą „Art-o-thlon“. Jame dėl pripažinimo varžysis 16 įvairių sričių menininkų iš Lietuvos ir užsienio.

Analogų neturintis LTV, programos „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ ir Vilniaus dailės akademijos projektas pirmadienį originaliai buvo pristatytas žiniasklaidai. Ant Vilnelės upės kranto susirinkusiems žiniasklaidos ir pramogų pasaulio atstovams menininkai apie save ir savo kūrybą kalbėjo jaukiai įsitaisę prie stalo pačiame Vilnelės viduryje.

Gausus būrys užsieniečių atidavė duoklę didžiajam Lietuvos menui - krepšiniui surengdami menininkams adaptuoto krepšinio varžybas. Krepšiu tapo „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ simbolis - „molekulės“ skylė. Tuo tarpu lietuvių delegacija į projekto pristatymą atplaukė ant pripučiamo banano.  

Laidos vedėjas Egmontas Bžeskas prisistatė kaip buvęs menininkas, bakalauro ir magistro mokslus krimtęs Vilniaus dailės akademijoje. Šou pasaulio ryklys tikisi, kad Lietuvos žiūrovai atras kitokį nei įprasta realybės šou, susipažins su menu ir nebijos užsukti į meno parodas.

Menų čempionate „Art-o-thlon“ dalyvaus 19-metė Anna Shestakova (Rusija), 31-erių Tomas Russottis (JAV), jo bendraamžis Pavelas Formanas (Čekija), 23-ejų Andreia Filipe Faro (Portugalija), 24-erių Justinas Tyleris Tate'as (Kanada), 45-erių Fiona Flynn (Kanada) bei lietuviai 26-erių Rafalas Piesliakas, 31-erių Saulius Leonavičius, 25-erių Tadas Maksimovas, jo bendraamžis Andrius Labašauskas ir 20-metė Monika Malinauskaitė.

Dalyviai bus suskirstyti į keturias komandas, lietuvių ir užsieniečių, ir kiekvieną savaitę gaus naują užduotį. Komandos įgyvendins savo kūrybines užduotis, o vieną kartą per savaitę menininkai kurs tiesioginėje televizijos laidoje. Juos vertins komisija, sudaryta iš meno kritikų, kultūrologų, istorikų, žurnalistų bei tam tikros srities specialistų. Laidos žiūrovai taip pat galės įtakoti dalyvių likimą - savo simpatijas jie galės reikšti balsuodami SMS žinutėmis.

Visi neabejingi šiuolaikiniam menui kviečiami į „Art-o-thlon“ filmavimą antradienį, liepos 21 d. 17 val. 30 min., didžiojoje Lietuvos televizijos studijoje Konarskio g. 49, Vilniuje.


Šiame straipsnyje: art-o-thlonmenų čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių