Šimtas dailininkų kuria unikalų animacinį filmą V. van Gogho stiliumi

Šiuo metu Lenkijoje šimtas dailininkų dirba prie unikalaus animacinio filmo apie olandų tapytoją Vincentą van Goghą. Jis kuriamas aliejiniais dažais tapant paties V. van Gogho stiliumi. 

Filmo kūrėjai pasakoja, kad šis darbas reikalauja ypatingo kruopštumo – kartais vienai filmo sekundei sukurti prireikia dviejų savaičių, bet, jų teigimu, rezultatas bus vertas šių pastangų.

Animaciniame filme „Mylintis Vincentas“ bus panaudota daugiau kaip 60 tūkst. paveikslų, ir visi jie nutapyti ranka. Filme pasakojama istorija, paremta aštuoniais šimtais laiškų, kuriuos V. van Goghas parašė savo broliui Teo. Juostoje vaizduojami paskutiniai dailininko gyvenimo metai.

„Šis kelias nebuvo lengvas. Buvo sunku įtikinti finansuotojus. Mes sakėme, kad nutapysime visą filmą. O jie teigė, kad tai – nesąmonė ir klausė, kodėl viso to negalime padaryti kompiuteriu. Žmonės mums sakė – nėra nieko, ko nebūtų galima padaryti kompiuteriu. Bet kai sujungėme tai, ką darome, ir pamatėme didžiajame ekrane, supratome, kad niekas tam neprilygsta. V. van Gogho tapymo stilius – ypatingas ir labai gerai atpažįstamas. Tai – puikus būdas žmonėms parodyti pasaulį tokį, kokį jį matė V. van Goghas“, – idėją nupasakojo filmo vykdomasis prodiuseris Seanas Bobbittas.

Dalyvauti šiame projekte norą pareiškė per penkis tūkstančius dailininkų iš viso pasaulio, maždaug šimtas įveikė konkursą. Jiems buvo surengti intensyvūs trijų savaičių mokymai, kaip tapyti V. van Gogho stiliumi.

Filmo kūrimas reikalauja daugybės pastangų – iš pradžių scenos buvo nufilmuotos su aktoriais, tada kaip šablonai perduotos dailininkams, kurie turi nutapyti kiekvieną kadrą. Kiekvienai filmo sekundei reikia dvylikos paveikslų, o visus juos sujungti į veiksmą ir paversti filmo sekunde gali prireikti ir kelių savaičių.

Plačiau – LRT Kultūros laidoje „Euromaxx“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Bus labai gražus filmas!laukiu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių