„Sienoje“ - Aido Giniočio „Juodraštis“

Penktadienį, nuo19 val. klube "Siena" lankysis vienas Keistuolių teatro įkūrėjų, režisierių ir aktorių - Aidas Giniotis. Atlikėjas pristatys autorinių dainų pusantros valandos trukmės koncertą „Juodraštis“.

Atvirai ir nuoširdžiai, šmaikščiai ir betarpiškai skambės dainos iš Keistuolių teatro spektaklių, visiems gerai žinomų bardų šlageriai, ir, kaip tikrame juodraštyje - dar negirdėtos, nebaigtos, bet vertos išgirsti Aido Giniočio autorinės dainos.

Aktorius, režisierius, kompozitorius, bardas, gimė 1964 m. lapkričio 17 d. Šiauliuose. 1971-1978 m. mokėsi Šiaulių vaikų muzikos mokykloje fortepijono klasėje; 1982-1986 m. Lietuvos valstybinėje konservatorijoje (dabar Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje) studijavo Aktoriaus meistriškumo katedroje.

1986-1989 m. dirbo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje pedagogu, Lietuvos filharmonijoje - vaikų skyriaus aktoriumi ir režisieriumi, aktoriumi Marijampolės dramos teatre. 1989 m. drauge su Ilona Balsyte ir Sigučiu Jačėnu įkūrė Keistuolių teatrą. 2003-2005 m. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje - režisieriaus magistro studijos.

Režisavęs spektaklius Lietuvos ir užsienio teatruose. Daugelio renginių režisierius, dainų autorius. Keturių „Auksinių scenos kryžių“, dviejų „Mūzų“ ir kitų apdovanojimų bei prizų laureatas.

Teatro dienos „Auksinių scenos kryžių“ įteikimo ceremonijoje A.Giniotis atliko ne tik precendentų neturintį, bet šiandienio lietuvio sąmonei jau sunkiai suvokiamą gestą: savo apdovanojimą - „Auksinį scenos kryžių“ - atidavė kitam. Oficialiai. Viešai. Sava valia.

Jo motyvas - padėti draugui, kuriam buvo sunku. Manėme, tokios dramos tebūna tik spektakliuose, tačiau ši auditorijos neturėjo - Aidas Giniotis, užvėręs griausmingos Teatro dienos puotos duris, tyliai nuvažiavo į Santariškių klinikas, įėjo į aktoriaus Prano Piauloko palatą ir užkabino „Auksinį scenos kryžių“ jam ant kaklo.

Tokiomis akimirkomis kaip niekada lengva patikėti visais laikais menininkų skanduojama sentencija: „Menas išgelbės pasaulį“.  


Šiame straipsnyje: giniotis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių