„Sidabrinės gervės“ iškilmėms diriguos režisierius M. Vildžiūnas

  • Teksto dydis:

Likus vos kelioms dienoms iki Lietuvos kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ iškilmių, organizatoriai atskleidė, kas pasirodys ant iškilmingos ceremonijos scenos ir ves renginį.

Apdovanojimams diriguos talentingas režisierius ir aktorius Mykolas Vildžiūnas.

„Jei labai reikia, tai mane galima vadinti apdovanojimų vedėju, – juokėsi režisierius ir aktorius M. Vildžiūnas. – Ceremonija bus graži, nes mes norime pagerbti tuos, kurie dirbo visus metus. Tai yra šventė, kuri turi būti graži, nuosaiki, pagerbianti ir įvertinanti kiną.“

Apdovanojimų organizatoriai Lietuvių kino akademija jau ne kartą pabrėžė, kad šiemetiniai nacionalinio kino apdovanojimai bus kitokie ir pažers daug naujovių. Tad ir M. Vildžiūną ant scenos išvysime vieną, o ne su žavinga partnere ar partneriu, kaip buvo įprasta matyti.

M. Vildžiūnas atskleidė, kad jam ne tik teks vesti šiemetinius kino apdovanojimus – jis yra ir ceremonijos režisieriaus asistentas, „Nenorime šių apdovanojimų daryti senoviškų ir jau matytų. Kiekvienais metais rengdamas apdovanojimus, bandai padaryti naujoviškus, įdomius ir vertus žiūrėjimo. Šiemet į apdovanojimus sudėta labai daug darbo ir kūrybiškumo. Surinkta gera ir profesionali komanda. Siekiame, kad apdovanojimai būtų įdomūs renginio svečiams, nominantams ir televizijos žiūrovams“, – kalbėjo Mykolas.

M. Vildžiūnui puikiai pažįstamas apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ laukimo jaudulys, mat, 2014 metais jo režisuotas filmas „Nesamasis laikas“ buvo nominuotas net šešiose kategorijose. Šiemet Mykolas nesirungs dėl prestižinės gervės statulėlės, todėl, pasak jo, jaudulys yra tikrai mažesnis.

„Būti nominuotam yra labai smagu, bet kartu jauti ir tam tikrą įtampą bei nerimą. Tai yra kur kas sudėtingesnė būsena nei būti svečiu ar vesti patį renginį. Ši šventė nominantams yra sudėtinga, nes jie ne tik džiaugiasi, bet ir jaudinasi. O mes su kūrybine komanda darome viską, kad ši ceremonija būtų tokia gera, kad žiūrovas suprastų, jog ir kitais metais reikia ją žiūrėti“, – pasakojo renginio vedėjas ir režisieriaus asistentas.

Neseniai visą žiniasklaidą apskriejusi žinia, kad Mykolas kartu su žmona aktore Oneida Kunsunga po kelių mėnesių sulauks šeimos pagausėjimo, pasak apdovanojimų ceremonijos vedėjo, šį pavasarį jam padarė ypač džiaugsmingą.

„Kiekvienas pavasaris mano gyvenime turi ateiti su naujovėmis ir kiekvienu pavasariu aš džiaugiuosi. Tačiau šis pavasaris yra džiugesnis, nei įprastai“, – santūriai prisipažino M. Vildžiūnas.

2016 metų „Sidabrinės gervės“ statulėlės bus įteiktos šį penktadienį, gegužės 27 dieną, koncertų salėje „Compensa“. 9-tuosius metus vyksiančius apdovanojimus tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Taip pat pirmą kartą bus transliuojama „Sidabrinės gervės“ raudonojo kilimo eisena, kurioje – ryškiausios Lietuvos kino asmenybės. Tiesioginė raudonojo kilimo transliacija – per LRT kultūros kanalą nuo 17.30 val. Besirenkančius svečius kalbins LRT vedėjai Eglė Daugėlaitė ir Richardas Jonaitis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių