Šiauliuose prasidėjo tarptautinis folkloro festivalis „Saulės žiedas“

Šiauliuose prasidėjo 6-asis tarptautinis folkloro festivalis „Saulės žiedas“. Visą savaitę iš skirtingų pasaulio šalių atvykę dainininkai ir šokėjai varžysis dėl geriausiojo kolektyvo vardo.

Kas dvejus metus Šiaurės Lietuvą sudrebinanti folkloro šventė šiemet skiriama etnografinių regionų metams paminėti. Be gausaus būrio Lietuvos folkloro ansamblių, jame dalyvauja ne tik kaimynai iš Europos, bet ir kitų žemynų atlikėjai.

„Kiekvieną kartą sulaukiame [dalyvių] iš skirtingų regionų, iš skirtingų šalių. Šiemet turime tris šalis, kurios dar nėra buvusios, – Azerbaidžanas, Australija ir Kosta Rika. Dalyvauja 11 šalių, ir tikimės pamatyti įvairiausio spektro folkloro“, – sako folkloro festivalio „Saulės žiedas“ vienas iš rengėjų Zenonas Riminskis.

Konkurso dalyviai dvi dienas varžysis tradicinio ir stilizuoto folkloro šokėjų grupės, instrumentinės muzikos, tradicinio dainavimo grupės, solo vokalistai, solo instrumentalistai, o tarptautinė komisija išrinks geriausiuosius.
„Saulės žiedas“ Šiauliuose vyksta nuo 2005-ųjų. Jis įtrauktas į Tarptautinės liaudies meno organizacijos prie UNESCO reginių sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių