Šeštadienį knygyne „Pegasas“ M.Starkus pristatys „Šilko kelią“

Šeštadienį, balandžio 4 d., 16 val. knygyne „Pegasas“ (PC „Panorama“, Saltoniškių g. 9) įvyks žurnalisto, TV laidų vedėjo, keliautojo Martyno Starkaus knygos „Šilko kelias, arba 10 000 kilometrų su „Pagieža“ pristatymas.

Autoriui knygą pristatyti padės ir jos herojus ­- žurnalistas ir keliautojas Vytaras Radzevičius. Renginio svečiai iš pirmų lūpų išgirsi unikalius kelionės senuoju Šilko keliu įspūdžius, pasakojimus apie svetur patirtus nuotykius, pamatys nuotraukose užfiksuotas gražiausias kelionės akimirkas, sužinos, kaip sekėsi „Pagiežos“ ekipažui įveikti Šilko kelią, kokie nuotykiai, nesusipratimai ir staigmenos laukė dviejų draugų ir senučio mersedeso kelionės metu.

Šilko kelias - seniausias žinomas prekybos kelias, nuo antikos iki viduramžių pabaigos jungęs Kiniją, Indiją, Persiją, Arabiją, Graikiją ir Romą. Juo buvo gabenami brangakmeniai, šilkas, prieskoniai ir kiti Rytų turtai, vyko kultūros mainai.

Gerą istorinio Šilko kelio gabalą šeši keliautojai iš Lietuvos įveikė senais mersedesais. Daugiau kaip 10 tūkst. kilometrų iki galutinio tikslo - Uzbekijos sostinės Taškento - ikikarinių Lietuvos kariuomenės tankų vardais pakrikštyti automobiliai „Slibinas“, „Drąsutis“ ir „Pagieža“ riedėjo mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių