Senolis alpinistas siekia atgauti prarastą titulą

Nepalietis alpinistas Minas Bahaduras Sherchanas tvirtina, kad būdamas 77-erių be jokių problemų įkopė į aukščiausią pasaulio kalno viršūnę. Tačiau problemos prasidėjo tuomet, kai jis panoro šį savo pasiekimą užregistruoti Gineso rekordų knygoje, nurodydamas, kad jis yra seniausias žmogus, kuriam iki šiol pavyko užkopti į Everestą.

78-erių M.B.Sherchanas šių metų vasarį pralaimėjo kiek jaunesniam alpinistui, nes negalėjo Gineso rekordus fiksuojančiai organizacijai pateikti tikslių dokumentų, patvirtinančių jo paraišką.

M.B.Sherchanas tikisi atgauti, kaip jis sako, teisėtai jam priklausantį titulą.

„Įkopti į kalną nebuvo sunku. Tačiau kai pamėginau tai užregistruoti Gineso rekordų knygoje, prasidėjo kita istorija, - pasakojo M.B.Sherchanas. - Nusiuntėme visus dokumentus, tarp jų apdovanojimo pažymėjimą ir vyriausybės sveikinimo laišką. Jie atsakė, kad mūsų siuntinį gavo ir mes manėme, kad to turėtų užtekti. Nesupratome, koks tai procesas.“

Tik vėliau jis sužinojo, kad tų įrodymų nepakanka. Todėl Gineso rekordų knyga šį titulą suteikė japonų alpinistui Yuichiro Miura, kuris į kalno viršūnę įkopė praėjusiais metais būdamas 75-erių. Japonas taip pat buvo išgyvenęs dvi širdies operacijas.

Alpinizmo veteranas Y.Miura buvo pirmas žmogus, 1970 m. slidėmis nuvažiavęs nuo Everesto kalno pietinės perėjos. Šis japono žygis buvo įamžintas „Oskarą“ laimėjusiame dokumentiniame filme.

Nuo 1953 m., kai į 8848 m kalno viršūnę įkopė Edmundas Hillary ir Tenzingas Norgay, šis žygis

sėkmingai buvo pakartotas daugiau nei 3 tūkst. kartų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių