S.B.Cohenas uždainuos vietoje F.Mercury

Nepaisant milžiniško populiarumo visame pasaulyje sulaukusių veikėjų Borato, Bruno ir Ali G įkūnijimo, pats sunkiausias komiko Sachos Barono Coheno vaidmuo dar laukia ateityje.

Jau patvirtinta, kad aktorius vaidins legendinį roko grupės „Queen“ vokalistą Freddie Mercury, nuo AIDS mirusį prieš dvidešimt metų.

Pavadinimo neturinčio projekto prodiuseris Grahamas Kingas patvirtino, kad vokalo partijas atliks pats komikas S. B. Cohen, puikiai uždainavęs režisieriaus Timo Burtono muzikiniame filme „Svynis Todas: demoniškas Flyto gatvės kirpėjas“ (2007m.).

Juosta apie vieną charizmatiškiausių ir garsiausių muzikos istorijoje atlikėjų F.Mercury turėtų būti pradėta filmuoti jau netrukus. Tačiau darbai stringa dėl autorinių teisių į F. Mercury muzikos kūrinius – niekas neturi šių teisių.

Juostos prodiuseriai tiesiog gavo grupės „Queen“ palaikymą ir leidimą naudoti populiarias grupės kompozicijas. Grupės nariai Brianas Haroldas May, Johnas Deaconas ir Rogeris Tayloras pirmą kartą grupės istorijoje suteikė teisę grupės dainas panaudoti kuriant filmą. Anksčiau išskirtinė teisė buvo suteikta tik miuziklui „We Will Rock You“, Londono teatro scenose rodytu ištisą dešimtmetį.

Kol kas nėra patvirtintas nei filmo režisierius, nei galutinis scenarijus, ties kuriuo pluša dukart Oskarui nominuotas scenaristas Peteris Morganas.

Anot prodiuserių, F. Mercury žavėjosi visas pasaulis, todėl filme turi būti apgalvotos visos detalės. „Norime, kad būtų patenkint ir grupės „Queen“ nariai, ir F.Mercury gerbėjai“, - tvirtino prodiuseris G.Kingas. Vos pasirodžius gandams apie būsimą filmą buvo manyta, jog grupės vokalisto vaidmuo atiteks aktoriui Johnny Deppui, tačiau sunku paneigti tiesioginį F. Mercury ir aktoriaus S.B.Coheno panašumą.

Anot gandų, filmas pasakos apie ankstyvąjį grupės „Queen“ kūrybos periodą iki žymiojo jų pasirodymo labdaringame Live Aid koncerte 1985-aisiais, kuris, anot kritikų, amžiams pakeitė roko muziką. Kol kas nežinoma ar bus rodomi paskutiniai dainininko gyvenimo metai. Tikimasi, kad filmavimo darbai prasidės šių metų pavasarį.

Šiuo metu britų komikas S.B.Cohenas ruošiasi naujausio savo filmo – satyrinės komedijos „Diktatorius“ reklaminei kampanijai. Kino ekranus gegužės 18 dieną visame pasaulyje pasieksiantis filmas papasakos apie kilniaširdį diktatorių, pasiryžusi paaukoti gyvybę vardan savo mylimos šalies, į kurią nuožmiai braunasi demokratija, ir kuriai būtina užkirsti kelią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių