Savaitgalį Druskininkuose vyks fotografų pleneras

  • Teksto dydis:

Saulėto ketvirtadienio popietę į Druskininkus renkasi fotogafai iš visos Lietuvos. Nuo penktadienio tris dienas vyksiančio fotografų plenero „Fotografuojantys Druskininkai” metu menininkai fiksuos gražiausias kurorto bei jo apylinkių vietas ir akimirkas.

Kartu su Lietuvos fotomenininkų sąjunga organizuojamas projektas sulaukė didelio žinomų fotografų įsitraukimo. Į plenerą atvykę fotomenininkai Druskininkuose ieškos kasdieniškų, tačiau nepaprastų dalykų, kurie atspindi kurorto pulsą, grožį ir kultūrą. Čia kiekvienam fotografui bus pristatyti svarbūs istoriniai, architektūriniai bei pramoginiai objektai, kurie menininkų nuotraukuose atgis kitu žvilgsniu.

Eksliuzyvinius kadrus vertins specialiai sudaryta komisija, o gražiausios fotoakimirkos virs jubiliejiniais miesto atvirukais.

Gyventojai ir turistai kviečiami fiksuoti akimirkas

Pasidalinti gražiausiomis kurorto bei jo apylinkių nuotraukomis, kviečiami ir Druskininkų gyventojai bei į kurortą atvykę svečiai. 220-ajam miesto gimtadieniui skirtas projektas „Fotografuojantys Druskininkai” bent keletui dienų ragina griebti fotoaparatą į rankas ir įamžinti pačias gražiausias miesto vietas.

„Dažnai nuotraukos lieka kone vienintelėmis laiko ar neįprastų akimirkų liudininkėmis, o šis projektas 100 pirmųjų mėgėjų pavers dar ir individualios atvirutės autoriais”, – sako Lietuvos fotomenininkų sąjungos pirmininkas Jonas Staselis. Tad miestiečiai ir kurorto svečiai aktyviai raginami prisijungti prie projekto ir pasinaudoti unikalia galimybe savo fotonuotrauką paversti atvirute.

Birželio 26-27 dienomis 12-17val.  nuotraukas bus galima atnešti į FUJIFILM saloną (M.K. Čiurlionio g. 63A) ir gautą atviruką vietoje išsiųsti giminaičiams ar draugams.

Kartu su Lietuvos fotomenininkų sąjunga sudaryta komisija išrinks geriausią mėgėjų fotografiją, kuri virs jubiliejine Druskininkų kurorto atvirute.


KAS: Fotografų pleneras

KUR: Druskininkų miestas ir apylinkės

KADA: 2014-06-27, penktadienis, Renginio pradžia: 08:00 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių