S. Kingui pavyko išgelbėti knygų apžvalgos skiltį laikraštyje

  • Teksto dydis:

Kai finansinius sunkumus išgyvenantis rašytojo Stepheno Kingo (Stiveno Kingo) pamėgtas vietos laikraštis paskelbė, kad atsisako knygų recenzijų, siaubo romanų autorius nusprendė įsikišti: parašė kelis komentarus socialiniame tinkle ir taip išgelbėjo knygų apžvalgos skiltį.

Viskas prasidėjo penktadienį, kai S. Kingas pasidalijo pranešimu apie Meino valstijoje gerai žinomo laikraščio „The Portland Press Herald“ ketinimus atsisakyti vietos kritikų rašytų knygų recenzijų.

„Liepkite laikraščiui TO NEDARYTI“, – parašė 71 metų siaubo ir fantastikos meistras, tokių romanų kaip „Kerė“ (Carrie) ar „Švytėjimas“ (The Shining) autorius.

„Daugelis (autorių) yra priklausomi nuo tų recenzijų, kad galėtų nusipirkti pieno ir duonos“, – pridūrė jis.

Šią žinute su draugais pasidalino daugiau nei 8 tūkst. S. Kingo gerbėjų.

Savo ruožtu laikraštis paragino S. Kingą padėti surinkti fondą, iš kurio būtų galima mokėti už „tūkstančius“ dolerių kainuojančias knygų apžvalgas.

„Jeigu galite padaryti taip, kad 100 jūsų sekėjų įsigytų internetinio @PressHerald prenumeratą, mes nedelsiant sugrąžinsime vietos knygų recenzijas“, – parašė laikraštis, kuriame dirba 70 žurnalistų ir kurio skaitmeninę versiją skaito mažiau nei 10 tūkst. prenumeratorių.

Jau pirmadienį tikslas buvo pasiektas. Laikraščio vyriausiasis redaktorius Cliffas Schechtmanas (Klifas Šechtmanas) pranešė, kad 12 savaičių prenumeratą už 15 dolerių įsigijo beveik 250 žmonių.

„Ačiū visiems, užsiprenumeravusiems „Press-Herald“. Jūs pataisėte padėtį. Yra šalių, kuriose menas yra laikomas gyvybiškai svarbiu dalyku. Gaila, bet čia ne tokia šalis“, – pareiškė S. Kingas.

„Nors finansinių sunkumų beveik nesumažėjo, didelę įtaką šiai pramonei daro milžiniškos permainos ir patiriamas spaudimas, šiuo atveju istorija baigėsi gerai“, – sakė C. Schechtmanas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių