S. Baca: žmonės jaučia, kad viskas, ką darome, yra tikra

Antradienio vakarą Vilniaus Kongresų rūmuose įspūdingą muzikinę kelionę į Pietų Ameriką surengsianti Peru atlikėja Susana Baca – jau Lietuvoje. Pirmadienį į Vilnių atvykusi dainininkė džiaugiasi galimybe pirmą kartą pasirodyti lietuviams ir perduoda linkėjimus visiems, su kuriais susitiks koncerte.

„Tikėjausi, kad čia bus šiek tiek šilčiau, tačiau apsnigtas Vilnius – labai gražus„, - pirmadienio vakarą leisdama Vilniuje, sakė dviejų Lotynų Amerikos „Grammy“ apdovanojimų laimėtoja.

Lietuvą į pasaulinių gastrolių, kuriomis pristato naujausią albumą „Afrodiaspora", maršrutą įtraukusi dainininkė žadėjo dėl šalto oro neatsisakyti savo pomėgio – kiekviename aplankytame mieste ji keletą valandų skiria pasivaikščiojimams ir būtinai stengiasi įsigyti skarą. Susanos Bacos namuose jau sukaupta įspūdinga jų kolekcija.

„Kiekvienas miestas ir šalis turi ką parodyti, aš visada skiriu laiko pasižvalgyti. Visada stengiuosi nusipirkti ir vietinio rašytojo knygą, išverstą į ispanų kalbą. Būtent knygos man padeda gerai pajusti aplankytos šalies žmonių sielą. Kaip ir, žinoma, koncertas tos šalies žiūrovams", - sako Susana.

Garsios amerikiečių roko grupės „Talking Heads„ lyderio Davido Byrne'o Vakarų pasauliui pristatyta, per pastarąjį dešimtmetį itin išpopuliarėjusi atlikėja Vilniuje pasirodys su keleto muzikantų grupe. Į koncertą ji įtrauks kūrinius iš visų albumų, kuriuos išleido nuo 1995-ųjų, kai jos atliekama daina „Maria Lando“ užkariavo JAV ir Europos radijo stočių eterį.

Gilus Susanos balsas šiandien skamba daugelio valstybių klubuose, festivaliuose ir radijo stočių eteryje. Dainininkės, kuri per ilgą karjerą spėjo padirbėti ir Peru kultūros ministre, nuomone, tai lemia muzikos nešami jausmai.

„Manau, svarbiausia yra nuoširdumas, su kuriuo kuriame muziką. Žmonės jaučia, kad viskas, ką mes darome, yra tikra. Esame autentiški.

Kitaip ir negali būti, nes tai, ką dainuoju, sklinda tiesiai iš širdies. Mano dainos kelią skynėsi žingsnis po žingsnio – pradėjau lankydama mažas bendruomenes, dainuodama kaimeliuose", - prisimena ryškiausia afrikiečių kilmės Peru scenos garsenybė.

Dainininkė išgarsėjo, jau įžengusi į šeštą dešimtį. Nuo to laiko dažnai užsienyje koncertuojanti atlikėja įsitikino, kad jos atliekama muzika nepripažįsta jokių sienų ir barjerų.

Su ja muzikavo minėtas Davidas Byrne'as, garsios JAV džiazo „Medeski, Martin & Wood„ nariai. „Esu pagerbta, kad galiu dirbti su tokiais garsiais muzikantais. Įsitikinau, kad jų, kaip ir daugelio kitų, siela yra atvira viso pasaulio menui, jie moka mėgautis tradicine bet kurios tautos muzika. Jie buvo labai dosnūs - savo indėliu labai pagyvino mano kūrybą“, - teigia Susana Baca.

Naujausią jos albumą „Afrodiaspora„ tiek klausytojai, tiek kritikai vadina „ode džiaugsmui“.

„Tai – apibūdinimas, kuris man labai patinka. Vilniaus scenoje atiduosiu visą savo energiją, noriu suteikti kiekvienam žiūrovui geriausia, ką gali duoti mano muzika. Koncertas neišvengiamai taps švente ir jums, ir mums", - žada Susana Baca.


Šiame straipsnyje: Susana Bacakoncertasmuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių