Rygoje žymiai kalbininkei įteiktas Baltų apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Žymiai mokslininkei, kalbininkei, Latvijos ir Helsinkio universitetų profesorei Laimutei Baluodei trečiadienį Rygoje įteiktas pirmasis Baltų apdovanojimas.

„Baltų apdovanojimas, kaip ir bendri Baltų vienybės dienos minėjimo renginiai, suartina mūsų tautas, stiprina solidarumą ir skatina bendradarbiavimą, todėl turime tai tęsti ir ateityje“, – pažymėjo ceremonijoje dalyvavęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Sveikindami laimėtoją L. Linkevičius su Latvijos kolega Edgaru Rinkevičiumi pabrėžė, kad L. Baluodė buvo vienintelė nominantė, kurios kandidatūrą iškėlė ir Lietuva, ir Latvija, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Lietuvos ir Latvijos užsienio reikalų ministrai Baltų apdovanojimą įsteigė 2017 metų rugsėjo 22 dieną – Baltų vienybės dieną.

Jis bus kasmet įteikiamas fiziniam arba juridiniam asmeniui už indėlį ir pasiekimus verčiant lietuvių literatūrą į latvių kalbą arba latvių literatūrą į lietuvių kalbą, mokant lietuvių kalbos Latvijoje arba latvių kalbos Lietuvoje, atliekant Lietuvos arba Latvijos materialaus ir nematerialaus kultūros ir istorijos paveldo mokslinius tyrimus, tiriamąją žurnalistiką apie Lietuvos ir Latvijos istoriją, kultūrą ir turizmą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių