Rusų kalbą geriausiai moka lietuviai

Iš Sankt-Peterburge vykusio Pirmojo Europos rusų kalbos festivalio, kuriame dalyvavo 34 tūkst. dalyvių, lietuviai parsivežė tris pirmųjų vietų apdovanojimus.

Pirmajame festivalio etape, vykusiame internetu, dalyvavo 34 tūkst. dalyvių iš 29 Europos šalių. Dalyviai buvo suskirstyti pagal amžių (mokiniai, studentai ir suaugę žmonės). Kiekviena grupė suskaidyta dar į dvi: rusų kalba, kaip užsienio ir kaip gimtoji.

Atskirai buvo surengtas konkursas rusų kalbos mokytojams, kurie turėjo tik vieną kūrybinę užduotį -  parašyti esė “Mano sėkmingiausia pamoka”. Po šios ištisus metus trukusios konkurso dalies 500 laimingųjų (tarp jų - 20 Lietuvos atstovų) buvo pakviesti į konkurso finalą, spalio mėnesį vykusį Sankt-Peterburge. Konkurse Lietuva iškovojo 3 pirmąsias vietas: šiaulietis Zenonas Gricius (suaugusiųjų grupė), klaipėdietė Irina Gamilovskaja (mokinių grupė) ir KTU gimnazijos mokytoja Astrida Mongird (rusų kalbos mokytojų grupėje).

„Į konkurso finalą suvažiavo 60 aktyviausių, kūrybingiausių mokytojų iš visos Europos. Pradžiugino galimybė pabendrauti su kolegomis iš įvairių šalių, pasivaikščioti ir pasigrožėti Peterburgo vaizdais. Tai nuostabaus grožio miestas, savo santūrumu ir inteligentiškumu primenantis Kauną. Pats konkursas vyko neilgai ir buvo nesunkus tiems, kas myli ir išmano savo darbą“, - apie mokytojų konkursą pasakojo A.Mongird.

„Kai sužinojau, kad laimėjau, apsidžiaugiau. Ne vien dėl savęs - dėl visų Kauno mokytojų, nes tai mūsų bendras laimėjimas, mūsų aukščiausio profesionalumo pripažinimas. Mokinių tėvams dažnai atrodo, kad jų vaiką moko netinkami mokytojai, neišmanėliai. Seniai pripratome prie kritikos. Tėvai leidžia sau nurodinėti, kaip mokytojui dirbti, kaip vesti pamokas, kokius pažymius rašyti...absurdas! Mokytojas išmano savo darbą. Pasitikėkite Mokytoju. Gerbkite Jį. Leiskite Mokytojui ramiai dirbti - nuo to visiems bus tik geriau“, - įsitikinusi mokytoja A.Mongird.

Konkursą organizavo Pasaulinė Rusų kalbos ir literatūros mokytojų asociacija (MAPRYAL).


Šiame straipsnyje: rusų kalbakonkursas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių