Rusijai „Eurovizijoje“ atstovaus „Buranovo bobutės“

Rusijai 2012 metų „Eurovizijos“ dainų konkurse atstovaus folklorinis kolektyvas iš Udmurtijos Malopurginsko rajono „Buranovskije babuški“ („Buranovo bobutės“), kurį sudaro 50-76 metų saviveiklininkės.

Rusijos atrankos konkurso finale ši grupė atliko populiarių užsienio kompozicijų popuri, kurį pradėjo amerikietiškos folkmuzikos baladės „House of the Rising Sun“ fragmentu udmurtų kalba ir kurio priedainiu pasitarnavo disko stiliumi atliekama angliška frazė „Come on and dance“ („Ateik ir šok“).

Televizijos žiūrovų ir profesionalios vertinimo komisijos sprendimu, grupei „Buranovskije babuški“ atiteko pirmoji vieta.

Antroje vietoje liko 2008-ųjų „Euroviziją“ laimėjusio Dimos Bilano ir buvusios grupės t.A.T.U. narės Julios Volkovos duetas, o trečioji vieta atiteko operos dainininkės Aidos ir rusų hiphopo atlikėjo Timačio duetui.

D.Bilano prodiuserė Jana Rudkovskaja sakė, kad per „Euroviziją“ drauge su savo atlikėju „sirgs“ už udmurtų bobutes, tačiau abejoja jų galimybėmis laimėti.

„Viskas normalu, mes patenkinti antrąja vieta. Na kaipgi pyksi ant bobučių? ... Tai bus jų gulbės giesmė. Dabar lauksime rezultatų Baku, - sakė J.Rudkovskaja. - Aš nelabai tikiu bobučių sėkme. Gali būti, kad televizijos žiūrovai balsuos už jas, bet žiuri - vargu. Bobutės - šaunuolės, atlaikyti tokį dalyką garbiame amžiuje - tiesiog keliu skrybėlę. Bet joms bus sunku, nes Rusija - visai kitokia rinka“.

2010 metais „Buranovskije babuški“ taip pat dalyvavo Rusijos atrankoje į „Euroviziją“, bet tada laimėjo Piotro Naličo muzikinis kolektyvas.

„Mes - ne profesionalios artistės, bet nuoširdžiai mėgstame visa, ką darome“, - sako pačios kolektyvo narės - Buranovo kaimo moterys.

Į savo repertuarą jos yra įtraukusios ir „The Beatles“ dainų, kurias atlieka savo gimtąja kalba.

Jų daina tikriausiai bus pirmoji, atlikta „Eurovizijoje“ anglų ir udmurtų kalba, priklausančia finougrų kalbų grupei.

Šios grupės narė „bobutė Olga“ sakė, kad jos tenori iš savo dainavimo užsidirbti pakankamai pinigų, kad pakaktų pastatyti bažnyčiai jų kaime.

„Tai mūsų vienintelis tikslas. Bobutėms nereikia šlovės ir turtų“, - ji sakė naujienų portalui „Vesti“.

„Buranovskije babuški“ išgarsėjo Rusijoje dainuodamos udmurtų kalba perrašytus pasaulinius hitus, tokius kaip grupės „Eagles“ daina „Hotel California“ arba „The Beatles“ kūrinys „Yesterday“.

Udmurtų kalba yra vartojama Rusijos centriniame regione, garsėjančiame tuo, jog jame gaminami Kalašnikovo automatai.

Rusijos žiniasklaida su ironiška nuostaba reagavo į neįprastos dainos pasirinkimą atstovauti šaliai šiame tviskančiame popmuzikos renginyje.

„Tai mažų mažiausiai įdomu ir originalu, - muzikos prodiuseris Josifas Prigožinas sakė naujienų agentūrai “RIA Novosti„. - Jos nėra jaunos arba kerinčios - jos vilki tautinius kostiumus. Į “Euroviziją„ jos turėjo patekti netgi anksčiau.“

Tuo tarpu Didžioji Britanija taip pat nusprendė, kad šiemet „Eurovizijoje“ jai atstovaus pensininkas - 75 metų estrados veteranas Engelbertas Humperdinckas, geriausiai žinomas dėl praeito amžiaus 7-o dešimtmečio hito „Release Me“.

Šiemet „Eurovizija“ vyks Azerbaidžano sostinėje Baku. Finalas numatomas gegužės 26 dieną.


Šiame straipsnyje: EurovizijaRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

valentinas

valentinas portretas
Koks konkursas-tokie ir dalyviai...nors "europedikai" bus aišku labai nusivylę Rusijos "atstovais".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių